1 Σεπ 2009

Back with the falling leaves...

Σήμερα τελευταία μέρα του Αυγούστου όλη μέρα έριχνε καρέκλες και είχα τον πρώτο χαζό πονοκέφαλο από την αλλαγή του καιρού. Σήμερα μετά από πολύ καιρό έκανα 27 κύκλους να βρω να παρκάρω. Εδώ και τρεις τέσσερις μέρες επέστρεψα και στη δουλειά, ενώ ξεκινάει και ο δακτύλιος. Ξεκινάνε και τα live σε κλειστούς χώρους. Θα έλεγα κάτι και για τα σχολεία, αλλά είμαι στα μέσα της δεύτερης δεκαετίας που έχει πάψει να με απασχολεί το θέμα. Μάλλον λοιπόν είναι ώρα να σας πω όχι καλό χειμώνα, αλλά καλή χρονιά. Η χρονιά για όσους δεν το γνωρίζουν ξεκινάει τώρα, καθώς όλα τώρα ξαναγεννιούνται και ξαναπεθαίνουν. Οι μουσικές σεζόν, οι αθλητικές, οι σχολικές, οι ακαδημαϊκές, οι εργασιακές, τελειώνουν οι άδειες, τελειώνει θεωρητικά μια εποχή και ξεκινάει μια άλλη. Με άλλα λόγια, μάλλον λάθος οι Ιούλιοι, Γρηγόριοι και δεν ξέρω γω ποιοι άλλοι τοποθέτησαν την πρωτοχρονιά εκεί που την τοποθέτησαν, καθώς τίποτα από τα παραπάνω δεν αρχίζει ούτε τελειώνει τότε.

Κι αφού λείψαμε, ξεκουραστήκαμε (λέμε τώρα), πήγαμε σε πολλά live, ταξιδέψαμε, λιαστήκαμε και επιδοθήκαμε με ζήλο στις λοιπές συναφείς καλοκαιρινές δραστηριότητες (8ωρα στην παραλία, βουνά από κουτάκια μπύρας, ανάλογο βουνό και η κοιλιά, φρέσκο γαυράκι και ουζάκι μετά το μπάνιο, κάστρα στην άμμο με τα κουβαδάκια κλπ κλπ), πάμε και στα μουσικά. Οι μπάντες δεν μας λυπηθήκανε και τα νέα άλμπουμ ορμούσαν λυσσαλέα στα bytes του σκληρού και στα cd players όπως χυμάει ο Lionel Messi στις αντίπαλες περιοχές που συνηθίζει να κάνει φύλλο και φτερό.


Επειδή δεν θα ήθελα να γράφω τώρα για δίσκους που βγήκαν και άκουσα έως και δυόμιση μήνες πριν (και αυτό ΔΕΝ είναι τεμπελιά), σκέφτηκα αυτό το συμπυκνωμένο κείμενο, με μερικά από τα highlights του καλοκαιριού κατά Ring Of Smoke. Βάλτε του λίγο νερό να αραιώσει (όπως στις παλιές πορτοκαλάδες αν θυμάστε), και δροσιστείτε σαν αντίδοτο στα τελευταία απομεινάρια ζέστης και στην ύστατη προσπάθεια του εκλειπόντος καλοκαιριού να μας πείσει ότι θα κάτσει πολύ καιρό ακόμα! Ξέρει καλά όμως ότι εδώ στα δαχτυλίδια καπνού λατρεύουμε τον χειμώνα, οι βαλίτσες του ήδη στέκουν στην πόρτα...


The Pains Of Being Pure At Heart – The Pains Of Being Pure At Heart.
Το όποιο μεγαλείο της indie παίρνει ζωή από τη φρεσκάδα και τα χαμόγελα των πιτσιρικάδων αυτών. Τόσο καταιγιστικό, που φέρνει σε δεύτερη μοίρα την ώριμη σκέψη των απανταχού πεπειραμένων μουσικόφιλων «καλό, αλλά θέλω να δω και τη συνέχεια».

The Horrors – Primary Colours
Όσοι παρακολουθούσαν NBA θα με καταλάβουν, σόρυ για τους υπόλοιπους αλλά δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστική φράση γι’ αυτό το άλμπουμ. Νο 1 στα draft.

Broken Records – Until the earth comes to part
Μάλλον βρέθηκαν οι φυσικοί κληρονόμοι των Waterboys, και μάλιστα σε βελτιωμένη έκδοση. Τρελλό SOS για τη δεκάδα της χρονιάς, μόνο αυτό έχω να πω. Και γαμώ τα άλμπουμ! (ο όποιος λυρισμός και λογοτεχνική συνέπεια – λέμε τώρα – του γράφοντος μάλλον θάφτηκαν στην άμμο κάποιας παραλίας...)

Florence and the Machine – Lungs
Δεν ξέρω για τι άλλο μπορει να κατηγορηθώ αν ξαναγράψω έστω και μια ακόμα λέξη για τη Florence…

Crippled Black Phoenix – 200 tons of bad luck
Να που οι τύποι αυτοί με εξανάγκασαν να γράψω για την απαγορευμένη διακλάδωση του post rock. Σκώτοι κι αυτοί, μέλη των Mogwai στο εγχείρημα, και ίσως ο πιο προσιτός δίσκος post rock από τους λίγους που έχω ακούσει. Τους περιμένουμε και στο Gagarin και λέω να είμαστε εκεί.

Wilco – Wilco (The album)
Γιατί ρε παιδιά; Δηλαδή σεβαστείτε μόνο το δεύτερο συστατικό του πρώην ονόματός σας (Uncle Tupelo) που είναι ίδιο με το πρώτο του υπερδίσκου του Van The Man (Tupelo Honey) – μπράβο ρε χοστ! Θέλει διαβήτη και κομπιουτεράκι να καταλάβουμε τι έγραψες! Όμορφες συνθέσεις, ενορχηστρώσεις, ιδέες, στίχοι, αλλά πολύ γύρω γύρω και απ’ έξω απ’ έξω. Αφού «εδώ» το’ χετε. Δώστε του μια να γυρίσουν τα ηχεία τούμπα! Και σας έχω και αδυναμία...

Dinosaur Jr. – Farm
Που να μην ήταν και στα μαχαίρια ο Mascis με τον Barlow, έτοιμοι να βγάλουν τα μάτια ο ένας του άλλου με τα περισσεύματα των χορδών πάνω απ’ τα κλειδιά. Μόνο αυτό λέω!

White Lies – To lose my life
Δεν είναι κακό, απλά άλλοι και μάλιστα σύγχρονοί τους μας τα λένε ήδη καλύτερα. Καλό χιτ ωστόσο το ομώνυμο.

Iggy Pop – Preliminairies
Ωρέ Ίγκυ, θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε; Τι ξεμωράματα είν’ αυτά; Αλλά θα μου πεις, μεγαλύτερος γκουρού από σένα στα ξεμωράματα δεν υπήρξε. Από τα «γαλλικά» (του σανιδιού και του λιμανιού) το έριξες στα 62 σου στα γαλλικά (αυτά που πάνε μαζί με το πιάνο); Ας όψεται το dj-λίκι που διψάει για τραγούδια σαν τα φετινά...

Eels – Hombre Lombo – 12 songs of desire
...ή κάπως έτσι, ισπανικά δεν κατέχω. Δεν μας τα λες καλά όμως φίλε. Μετά από ένα «Electro-shock blues» και ένα «Blinking lights and other revelations», μας ξεφουρνίζεις το φετινό, τη στιγμή που σε έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ;

The Veils – Sun guns
Πατάνε γερά πλέον. Τέλος. Και μετά από δεκαετίες η τύχη χαμογέλασε στον χοστ, μιας και το live τους τον Ιούνιο (που δεν θα μπορούσα να πάω) αναβλήθηκε για τις 25/09 (που μάλλον θα μπορώ να πάω). Σαν να άκουσα ότι «περιοδεύουν» στη χώρα μας μαζί με τους δικούς μας πάρα πολύ καλούς B-Sides...

Soulsavers (- Mark Lanegan) – Broken
Ο Μάρκος μας ξύπνησε, ξεμέθυσε, συννενοήθηκε με τους Soulsavers για δεύτερη φορά στα χρονικά, τους είπε να αφήσουν για λίγο στην άκρη τις ηλεκτρονικές εξάρσεις τους, τους «χάλασε» κι αυτούς, και κάπως έτσι βγάλανε ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς.



....και πολλά, πολλά ακόμα. Sonic Youth, Arctic Monkeys, Mark Knopfler... Και πόσα ακόμα περιμένουμε... Pearl Jam, The Black Heart Procession, Editors... Μη βιαστείτε, σκοπεύω να γράψω και για κάποια από αυτά (τα πιο πρόσφατα), καθώς και για πολλά άλλα, έτσι ώστε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται τον Δεκέμβρη, που είναι φέτος και τέλος της δεκαετίας. Μέχρι τότε, μερικά ακόμα αφιερώματα, παρουσιάσεις άλμπουμ, και ένα (μάλλον εξ’ αρχής καταδικασμένο) πείραμα με μουσικά κειμενάκια... Καλώς σας βρήκα και καλές ακροάσεις...

ΣΗΜ (σιγά μη δεν είχε σημ): Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να ανεβάσω ένα κομμάτι από κάθε άλμπουμ που αναφέρω, γιατί δεν θα τελειώσω ποτέ. Αρκεστείτε ως συνήθως σε τρια απ’ αυτά... Παράπονα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και απειλές, παρακαλώ εντός...


11 άκουσαν τις μουσικές...:

Negma είπε...

Να μπω με το δεξί? Μπήκα! (Είδα μωβ καπνό, και μπήκα που λένε...)

Με-γειές, με-γειέεεεεςςς!!!!!!!

ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!!!!!!!!!

Αρχικά να πω για να μην το ξεχάσω ότι αυτό: "Σήμερα μετά από πολύ καιρό έκανα 27 κύκλους να βρω να παρκάρω", θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου την επόμενη φορά που θα με αποκαλέσεις γκαντεμόσαυρο, ξέρεις εσύ!

Άλλο άσχετο τώρα: Μάλλον από τον ήλιο του καλοκαιριού παραξάνθυνε το μαλλί μου, και κάθομαι πόση ώρα σα μαλάκας και περιμένω να παίξει το Gcast χωρίς να έχω πατήσει play. Και καλά... βρήκα το μαγικό κουμπί που παίζει μουσική... γιατί όμως δεν βρίσκω πως να πάω από τραγούδι σε τραγούδι? Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στη νέα μορφή που επέλεξες ή οφείλεται κι αυτό στις ξανθές - πλέον - μπούκλες μου?

Και συνεχίζω με τα υπόλοιπα key points της ανάρτησης (γκούχουμ γκούχουμ): Υπάρχει ακόμα αυτή η συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα??? ΤΗ ΛΑΤΡΕΥΑ!!!

ΟΚ, το παραγάμησα...

Μ' αρέσει πολύ το φθινοπωρινό σου come back! Η ανανέωση μυρίζει από παντού και δεν αναφέρομαι μόνο στην εξωτερική. Η ανάρτησή σου, έχει αυτό το touch το "ο Πάνος έχει κέφια" που λατρεύω να συναντώ ως τακτική αναγνώστριά σου.

Με τους δίσκους, δεν "τό 'χω" μ' όλους, αλλά θέλω να πω δυο πραγματάκια:

Τους Pains τους είδαμε κι από κοντά και πολύ με άρεσαν! Τρελλές φρεσκαδούρες! (Αυτό, αφού το έγραψα, πρόσεξα ξαναδιαβάζοντας ότι έχεις χρησιμοποιήσει τη λέξη "φρεσκάδα" κι εσύ.)

Για την Florence δε λέω τίποτα γιατί θα τσακωθούμε... (ΕΛΕΟΣ ΠΙΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!) (Μέχρι εκεί κρατήθηκα... σόρρυ...)

Wilco: Αυτό που ανέβασες, μην σου πω πόσο μου αρέσει, ξέρεις εσύ τι πρέπει να μου "κάνει" ένα κομμάτι για να σε αρχίσω στα "στείλτοοοοο"... Πολύ το χάρηκα που το ανέβασες! Αν και μουσικά δεν ξέρω πόση σχέση έχουν, εγώ ένιωσα κάτι παρόμοιο μ' αυτό που είχα νιώσει όταν είχα πρωτοακούσει το Friends των Travis... (Μη βαρέσεις αν έχω πει κοτσάνα, αλλά... αφού αυτό ένιωσα???)

Για τον Ίγκυ, αν δεν ήταν τόσο προχωρημένη η ώρα, κι αν δεν είχε γίνει ήδη το σχόλιό μου, σεντόνι, θα μετέφερα τον διάλογο που κάναμε όταν ακούσαμε το Les feuilles mortes. Μη σου πω άμα τα ξύνω το πρωί στη δουλειά, θα το κάνω! Να γελάσει το χειλάκι του κάθε πικραμένου!!!

Κι αφήνω για το τέλος... την αποκάλυψη!!!!!!!!!!!! BROKEN RECORDS!!!!!!!!!!!!! Τι 'ταν αυτό πού 'παθα, Παναΐα μ?!?!?! Δε... δε... τέρμα... δεν έχω λόγια... Έκανα στα καπάκια ανάρτηση το Lies (ναι, ναι, μού 'πες, δεν είναι από τον ίδιο δίσκο, μη μου κόψετε μονάδα κύριε...) και το έχω λιώσει! Να μεταφέρω μόνο κι εδώ, αυτό που σου είπα: Ακούγεται σαν δίσκος μπάντας με πορεία χρόνων κι αρχ... μεγατόνων! Αυτό...

Καλώς σε βρήκαμε λοιπόν κι εμείς, καλή χρονιά νά 'χουμε (ναι, κι εγώ τώρα νιώθω Πρωτοχρονιά, πάντα τό 'χα αυτό), μουσικόφιλα πολλά αφήνω σε όλους, και καλή αρχή στο νέο σου project εδώ!

Υ.Γ. 1 στη ΣΗΜ (σιγά μη δεν είχε ΥΓ):
Καλά, όλα, το καταλαβαίνω... Αλλά έεενα ακόμα δεν μπορούσες? Από Broken Records ας πούμε? Λέω εγώ τυχαία τώρα, ένα όνομα απ' όσα έγραψες...

Υ.Γ. 2: Τώρα... έχω πει άλλα κι άλλα... στ' "αρχίδια" κόλλησα... οι τελίτσες με μάραναν... μου βγαίνει το συντηρητικό μου που και που... άμα έχεις μεγαλώσει με γαλλικά και πιάνο σαν τον Ίγκυ...

drunk tank είπε...

Iggy Iggy Iggy Iggy (με γηπεδικό ρυθμό)
ό,τι κι αν λες εσύ! γιατί πάντοτε μου άρεσαν τα γαλλικά και τα πιάνα...

λοιπόν

welcome back bro!!!

τώρα αν πω ότι πέραν του γεροΊγκυ, και των Pains at being pure at heart,dinosaur και wilco δεν έχω ακούσει τίποτα! thanx για τις προτάσεις (ξανά)!θα ελέγξω...

τα λέμε συχνότερα
πολλά φιλιά

Xνούδι είπε...

Εχω ξεκινήσει εδώ και μέρες εντατικά μαθηματα. Που να τα προλάβει κάποιος όλα? Ειναι πολλές οι νέες κυκλοφορίες, πολλές αυτές που έπονται πολλά και κάποια λίγο παλιότερα που εγώ τουλάχιστον δεν πρόλαβα να αφομιώσω ακόμα μα και ούτε να ευχαριστηθώ.
Ολα αυτά μαζί δημιουργούν μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσική χρονιά και βέβαια υπερπαραγωγική για ακροατές και δημιουργούς.

Ομορφο το νεο σου μουσικό κουτι ψιτάκι μου, εδώ θα είμαστε να τα λέμε μα πιο πολύ να τα ακούμε.

Καλό φθινόπωρο κι ας μοιάζει με καλοκαίρι.

σε φιλώ.

Talisker είπε...

ΠΩΠΩ!!

τι τελειο !
Σχεδον σοβαρα επαγγελματικο ..
(ξερω ξερω το εχω ξαναπει αλλα αυτον τον επαγγελματισμο μου βγαζεις :)
μα με απολυτα προσωπικη πινελια..
-τελειο!

ΟΜΩΣ δεν ακουω τιποτα ?
ειναι καλο αυτο?

Καλως ηρθες πισω !!::)))

Talisker είπε...

-οκ!! Ακουω!Αργησα αλλα καταλαβα!

South Of The River είπε...

@Negma

Καλώς σε βρίσκω κι εδώ μέσα Στελλί μου, και σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου για το template.

Κάτσε να θίξω μερικά από τα δεκάδες που έγραψες. Τα περί 27 κύκλων για πάρκιγκ... άστο καλύτερα!

Για το Gcast, δοκίμασες να πατήσεις posts; Δεν έχει αλλάξει κάτι, απλά είναι μεγαλύτερο και το έκανα να μην έχει autoplay.

Ναι τώρα είναι η Πρωτοχρονιά. Και ο δίσκος των Broken records πραγματικά εκπληκτικός. Θα τον χαρούμε πολύ. Κια δεν ανέβασα κομμάτι γιατί προφανώς σκοπεύω να κάνω ανάρτηση. Δεν νομίζεις ότι τους αξίζει ξεχωριστή, ατομική;

Καλές αρχές σε όλους μας...

Φιλιά!!

@Κων/νος Π.

Ίγκυ ίγκυ ε; Καλά, θα σε φτιάξω εσένα!

Καλώς σε βρίσκω bro, καλή αρχή σε ό,τι κάνεις, σύντομα και από κοντά...

Φιλιά μπόυ!

@Χνούδι

Καλώς σε βρίσκω ψιτάκι κι εσένα. Όλα τα λεφτά ο "παραγωγικός ακροατής". Στρώσου, αυτές οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ ευτυχώς, ε;

Φιλιά ψιτ!

South Of The River είπε...

@Tali 1&2

Παναγνοτάτη καλώς σε βρίσκω κι εσένα. Είδες, άμα είσαι επαγγελματίας ρε παιδί μου...

Χάρηκα που ικανοποίησησα την Μεγαλειότητά σας! Να σας βλέπουμε!

Χαιρετώ και φιλιά!

Chryssa είπε...

Οι Veils...
Και τώρα είμαι χαρούμενη γιατί ακόμα κι αν δεν μπορέσουμε νωρίτερα, έχει κλειστεί κιόλας ένα ραντεβού που δεν αναβάλλεται... ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ.

Χαίρομαι που είμαστε πάλι εδώ όλοι, δίπλα δίπλα, καπνίζουμε, ακούμε, γράφουμε και συζητάμε.

Φίλοι λοιπόν.

Στα καλύτερα που έρχονται :)

Ανώνυμος είπε...

φιλαρακο...
αντε ..ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
το νεο λοθκ στο μπλγκ,ειναι σουπερ!
Εφυγες πλεον απο τα υπογεια του μαυρου και αναριχηθηκες στα υψωματα του χρωματος!!
(σχεδον..αλλα και το γκρι,ειναι μια προοδος!)
για τα συγκροτηματα δεν σχολιαζω τιπογτα μιας και τον iggy,που ειμαι και φαν,το εχω κανα τριμηνο και ΔΕΝ το ακουσα ολοκληρο ακομα!
Αρα καλυτερα να..τεκνοποιω παρα να μιλαω.
Για τους t.P.t.B.P.a.H(αρτικολεξο,οχι αστεια!0 Τα ειπα και λαιβ..
Τα σοανε μια χαρα οι πιτσιρικαδες!!
Σε ασντιθεση με τους προηγουμενους,απο την Πατρα που την ειχαν δει "ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ JOY DIVISION,KAI XAPH ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ"
Δεν ξερω πωσ αλλιως να εξηγησω την τραγουδιστρια, να εχει γυρισμενη την πλατη στο κοινο και να καπνιζει μεχρι να τελειωσει ο μπασιστας ενα τραγουδι!!!
Σιγα ρε pj harvey,συγνωμη αμα ενοχλουυσαμε ε?
Αυτα για τωρα..
Παω να κανω κανα μεροκαματο για να εχω λεφτα για τους Crippled Black Phoenix

Δημος

ps: ο ορος "επαγγελματικο" που διαβασα στα σχολια,φιλαρακο με βρισκει συμφωνο!!

South Of The River είπε...

@Chryssa

Καλώς την την κόρη! Πάλι εδώ όλοι, Φθινόπωρο, μουσικές, γραψίματα.

Veils, όλοι θα πάμε.

Φιλιά παιδί μου!


@Δήμος

Θενκς φίλε για τα σχόλια. Τρεις μήνες έχεις τον Ιγκυ και ακόμα να τον ακούσεις όλο; Αν ήταν για άλλο άλμπουμ θα σε πείραζα, αλλά τώρα δεν πειράζει...

Μάλλον όμως μπερδεύεις τους εξαιρετικούς Flakes από πάτρα με την μπάντα που περιγράφεις. Αθηναίοι ήταν εκείνοι με την τραγουδίστρια με το attitude που λες (Common sence θαρρώ τους λέγαν)... Αλλά όπως και να έχει έχεις δίκιο για το "στήσιμό" της επί σκηνής...

Θα τα λέμε αγόρι! Α, και την άλλη φορά που θα γράψεις, κάτσε... ένα πλήκτρο δεξιότερα, ΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

re φιλαρακπ το ειδα και εγω αυτο οτ προβλημα!!
λες και εγραφε ατομο με νοητικη στερηση,parkinson κια ανεμογγαστρι ταυτοχρονα!!
Λες να το κοιταξψ ε?
Δημος