19 Σεπ 2009

A few rain-songs...

Όποιος ξαναπεί ότι οι κλιματικές αλλαγές πλέον είναι τόσο έντονες που έχουν εξαφανιστεί οι «μεταβατικές» εποχές (μεταξύ αυτών κι εγώ), δεν ξέρω κι εγώ τι θα γίνει! Ήδη έχουμε 19 Σεπτέμβρη και έτσι όπως βρέχει σχεδόν κάθε μέρα (και νύχτα), τα πρωτοβρόχια είναι πια παρελθόν, κάτι που υπαγορεύει και η διστακτική αλλά σταθερή έξοδος των πρώτων μακρυμάνικων απ’ τις ντουλάπες. Ας κάνουμε ένα soundtrack του πρώτου ψαξίματος της ζακέτας, του πρώτου ανοίγματος της ομπρέλας, του πρώτου ζεστού καφέ δίπλα στο τζάμι που μαστιγώνεται απ’ τις βροχοσταλίδες (;) – μιλάμε για πολύ πρωτότυπη κινηματογραφική εικόνα -, της πρώτης παπαριασμένης κάλτσας από την απροειδοποίητη νεροποντή που μας χτύπησε πισώπλατα στον δρόμο, του πρώτου νανουρίσματος από τη βροχή που πέφτει στις λαμαρίνες των αυτοκινήτων…

15 ανάκατα τραγούδια που μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό, με συνθετικό τίτλου ή ακόμα και νόημα το –rain… (το «I’m singing in the rain» κόβεται εκ των προτέρων και το αντίστοιχο σχόλιο διαγράφεται επί τόπου).




1. Bob Dylan – Buckets of rain
Η αρχή ενός τέτοιου αφιερώματος δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, παρά μόνο με τον μοναδικό μάλλον άνθρωπο της μουσικής, που απλά δεν υπάρχει έκφανση της ζωής που να μην περιγράφεται από τουλάχιστον ένα τραγούδι του (αυτό είναι τσεκαρισμένο όσο δεν πάει, μιλάμε ακόμα και περιγραφές πολύ εξειδικευμένων καταστάσεων, πόσο μάλλον για μια βροχή). Πολλοί κουβάδες βροχής λοιπόν, μέσα από το εκπληκτικό «Blood on the tracks» του 1975. To «A hard rain is a-gonna fall» δεν επιλέχθηκε λόγω του ιδιαιτέρως ευαίσθητου περιεχομένου του. Δοκιμάστε επίσης και το «Rainy day women #12, 35».




2. The Waterboys – It’s gonna rain
Από την τελευταία δισκογραφική δουλειά τους και μέσα από το «Βιβλίο της αστραπής» (The book of lightning) και το 2007, βγάζουν μια προφητεία με απλό και πολύ Rolling Stones τρόπο ότι έρχεται βροχή, προφητεία όχι και πολύ δύσκολη εδώ που τα λέμε αν ζούσαμε κι εμείς εκεί που ζουν κι αυτοί, στη Σκωτία δηλαδή. «It’s gonna rain».




3. Dire Straits – It never rains
Σε αντίθεση με τους άνωθεν Σκωτσέζους, οι Dire Straits κάτι δεν βλέπουν καλά ή τότε τουλάχιστον, στα 1982, είχαν μέρες να βγουν απ’ το σπίτι ή το στούντιο, ηχογραφώντας το «Love over gold». Εξ ου και το πανέμορφο «It never rains» που παραπονιέται ο Mark Knopfler. Πάντως εν τέλει κάποιος πρέπει να τους ενημέρωσε για τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας του, αν κρίνουμε απ’ το εξώφυλλο του άλμπουμ...

4. B.B. King – Eric Clapton – Come rain or come shine
Εδώ μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε λέξη. Μέσα από μια απ’ τις σημαντικότερες συνεργασίες που έγιναν ποτέ, το «Riding with the king» του 2000, δυο μεγάλοι bluesmen συνομιλούν, και με το παίξιμό τους να φαντάζει ό,τι πιο εύκολο υπάρχει, μας τραγουδάνε «Come rain or come shine», κι εμείς απλά χαζεύουμε και απολαμβάνουμε, απλά χαιρόμαστε που βρέχει...




5. Fred Neil – Little bit of rain
Πηγαίνουμε 35 ολόκληρα χρόνια πίσω, σε έναν από τους πιο αδικημένους τραγουδοποιούς που ποτέ δεν έλαβε την απήχηση που του άξιζε. Λίγο πριν γράψει τραγούδια για τον μεγάλο Roy Orbison και πριν δανείσει άλλα στους Jefferson Airplane, ο Fred Neil με την απίστευτη φωνή του και μόνο συνοδεία της κιθάρας του μας τραγουδάει «A little bit of rain» μέσα απ’ το άλμπουμ «Bleecker & McDooga». Συστήνεται ανεπιφύλακτα όταν έχεις χρόνο να απολαύσεις τη βροχή!

6. Led Zeppelin – Fool in the rain
Έναν χρόνο πριν την πρώτη τους (και κατ’ εμέ οριστική) διάλυση και τον θάνατο του τεράστιου Johnny Bonham, στα 1979, εντός του «In through the out door» κρύβεται ένα τραγούδι από κείνα που σε κάνουν να καταλάβεις γιατί οι Zep ήταν τόσο μεγάλη μπάντα. Το blues-reggae «Fool in the rain» είναι ιδανικό για το τέλος του καλοκαιριού, και για εκείνους που οι πρώτες βροχές δεν τους πτοούν, έχουν ακόμα στο πορτ μπαγκάζ τα σύνεργα του camping, και ονειρεύονται πολύ, μα πολύ καλοκαίρι ακόμα...

7. Moby – Raining again
Στην δεκαετία μας ξανά, και στον πιο υπερεκτιμημένο καλλιτέχνη των τελευταίων 20 ετών. Αξιοσημείωτος λόγω του εκπληκτικού «Play» που μας κληροδότησε στα 1999, αλλά μέχρι ώρας και συγκεκριμένα από το ναυάγιο του «Hotel» του 2005 διασώζεται μάλλον μόνο το «Raining again». Εκτός των άλλων ταιριάζει και σαν ηχόχρωμα και σαν τίτλος στην μετεωρολογική μας κατάσταση.




8. The Jesus and Mary Chain – Happy when it rains
Δυο πράγματα έχω να σημειώσω εδώ. Πρώτον, ότι ψάχνοντας στα άλμπουμ των Jesus and Mary Chain ανακάλυψα ότι χαλαρώνουν τον ήχο και το βουητό τους μόνο όταν μιλάνε για βροχή, κάτι που είναι προφανές ακούγοντας το μελωδικό «Happy when it rains», από το «Darklands» του 1987. Το δεύτερο είναι ότι η συνεχής βροχή έχει αλλοιώσει σημαντικά την νοητική και πνευματική κατάσταση των Σκωτσέζων. Διαβάστε και τα παραπάνω για τους υπόλοιπους συντοπίτες τους και πείτε μου που συνάδουν οι απόψεις τους! Άκου «Happy when it rains» στη Σκωτία!

9. Ann Peebles – I can’t stand the rain
Και μια εξαιρετική και αφανής κυρία της soul. Πανέμορφο άλμπουμ το «I can’t stand the rain» του 1974, όσο και το ομώνυμο τραγούδι, που μάλλον ταυτίζεται με την άποψη των περισσοτέρων...




10. Nick Cave and The Bad Seeds – Ain’t gonna rain anymore
Είκοσι χρόνα αργότερα, ο Cave και η dream team του είχαν ήδη πάρει τον δρόμο της καταστροφής. Όχι της δικιάς τους αλλά της δικιάς μας. Περιττά τα λόγια για το «Ain’t gonna rain anymore» μέσα από το πολύ σημαντικό άλμπουμ «Let love in».




11. Nick Drake – Hazy Jane II
Όχι, δεν έχω κάνει λάθος, επίτηδες δεν τηρώ τον «κανόνα» του ποστ αυτού. Γιατί δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο αφιέρωμα ο συνονόματος του από πάνω, ο μακαρίτης Nick Drake, ο άνθρωπος φθινόπωρο! Οπότε κρίνω περιττό να υπάρχει και η λέξη rain ή τα παραγωγά της σε ένα οποιδήποτε τραγούδι του, αν και όπως είναι απόλυτα φυσικό υπάρχουν πολλά τέτοια. Ακούγεται το «Hazy Jane II» από το «Bryter Layter» και το 1970.

12. The Beta Band – Dry the rain
«Κοίτα τώρα πώς θα πουλήσω όλα τα άλμπουμ των Beta Band», λέει ο Τζον Κιούζακ στον Τζακ Μπλακ, και πατάει play στο ηχοσύστημα του δισκοπωλείου. Ένα πανέμορφο κομμάτι, από το soundtrack του κλασικού πια μουσικού φιλμ μεταφορά βιβλίου του Νικ Χόρνμπυ «High Fidelity».




13. Tom Waits – Raindogs
Πίσω πάλι στα 1988 και σε έναν από τους πολλούς σημαντικούς δίσκους του ταχυδακτυλουργού Tom Waits. Μαγεία, αφέλεια, και επιβλητικότητα με το ομώνυμο τραγούδι.




14. The Beatles – Rain
Ένα τραγούδι από τα εκατοντάδες των σκαθαριών που δεν κατάφερε (αδίκως) να πάρει θέση σε κάποιο αυλάκι κάποιου στούντιο άλμπουμ τους. 1966 και στη β’ πλευρά του 7’’ single «Paperback writer», ακούγεται το υπέροχο, φθινοπωρινό και λιτό «Rain».




15. Closer – In the sunny morning rain
Από τις παλιές και καλές εποχές των δικών μας Closer και το «Suddenly comes», μας τραγουδάνε για ένα από τα πιο σπαστικά φαινόμενα με το «In the sunny morning rain». Ελπίζω να μην σας την έσπασα τόσο κι εγώ με τις πολλές αναφορές και τη φλυαρία μου... Καλό ΣΚ και μην ξεχάσετε να πάρετε ομπρέλα!










25 άκουσαν τις μουσικές...:

Ανώνυμος είπε...

Η λίστα υπέροχη για μέρες και νύχτες φθινοπωρινές!
(αν και..εδώ που τα λέμε..χμ...οι εποχές έχουν χαθεί η μία μέσα στην άλλη..χαχαχα..όχι, όχι, πλάκα κάνω!!)

Ας πούμε ότι θα με άφηνες να προσθέσω κι εγώ κάποια τραγούδια στη λίστα..μόνο που δεν θα ήταν.. τραγούδια της βροχής!
..Είναι τραγούδια που δημιουργήθηκαν και ταιριάζουν ν΄ακούγονται σε φθινοπωρινούς καιρούς..!

Αρχή με το "My old haunts" των Dream Syndicate..σκοτεινό όσο χρειάζεται για μια βροχερή βραδυά!
Ας ακούσουμε και το "Baltimore" του Randy Newman, τραγουδισμένο όμως απ΄τη Nina Simone...("..hard just to live")!
Μα και το "In a manner of speaking" των Tuxedo Moon, τραγουδισμένο απ΄τον Martin Gore, θα ήταν ταιριαστό με τον μελαγχολικό καιρό..!
Κι άφησα για το τέλος ένα κομμάτι του άλμπουμ "Bois de Boulogne" του Peter De Havilland..το ομώνυμο του δίσκου..theme + improvisations...

Η καλύτερη παρέα η μουσική όταν βρέχει έξω (και στη διάθεση)..!

Καλησπέρες!

Negma είπε...

...

Βρέχει κι εγώ τυλίχτηκα
σ' αυτή την αγκαλιά
στα σκουριασμένα σύννεφα στα φύλλα
στης βρεγμένης γης τη μυρωδιά

Ας ήτανε να πνιγώ σαν μια σταγόνα
μέσα στα χείλια σου εγώ
βροχή μου σκέπασε αυτή τη γωνιά
τούτο το σώμα που διψά

Βρέχει και στους καταυλισμούς
χορεύουν τα παιδιά
στάζει ο θεός στις προσευχές στο ντέφι
στις καρδιές στα πόδια τα γυμνά

Ας ήτανε να πνιγώ σαν μια σταγόνα
μέσα στα χείλια σου εγώ
βροχή μου σκέπασε αυτή τη γωνιά
τούτο το σώμα που διψά

Ήρθες βροχή μου κι άλλαξες
το δρόμο και το νου
και βούλιαξε το βήμα μου ποτάμι
κι άθελά μου με τραβάς αλλού

Ας ήτανε να πνιγώ σαν μια σταγόνα
μέσα στα χείλια σου εγώ
βροχή μου σκέπασε αυτή τη γωνιά
τούτο το σώμα που διψά

...

Ανώνυμος είπε...

...και 16.it's raining men (έτσι για να γελάσουμε και λίγο):))))

πολύ ωραίο μπλογκ,έβγε!

Πάντα τέτοια εύχομαι!!!

Αμαλία

Υ.Γ.:Ομολογώ οτι δεν το διάβασα όοοολο το ποστ,σταμάτησα κάπου στο 11!!

Talisker είπε...

-και γιατι δεν μαλωνετε την απο πανω μου που ΤΟΛΜΑ
ΤΟΛΜΑ λεω να βαλει ελληνικα σε μια τετοια αναρτηση ...
?
ε?

-κανω καποια δευτερολεπτα να συνελθω οποτε ερχομαι εδω ..εχει αλλαξει τοσο το λουκ που νομιζω πως θα βγει ο Πετριδης να πει καλησπερα απο ερτζιανα:)
τελειο ειναι!

Βασικα μας εχεις χαρισει μια ολοκληρη εκπομπη με υπεροχα φθινοπωρια τραγουδια κι επειδη θα οδηγω ωρες σε λιγο καθε μερα θα τα κανω ενα σιντι για το ταξιδι
σε ευχαριστω γι αυτο
- παντα μου αρεσουν τα τραγουδια της βροχης..


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΑΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ
δεν θα αυθαδιαζετε κυρια μου με τις ελληνικουρες εδω μεσα..

τσκ! (που λεει και η Μαγια
-αυτη αυτη που τα δικα της τραγουδια δεν ακουγονται)

τωρα που το σκεφτομαι θα της δωσω κι αυτης ενα σιντι :)

φιλια Πανο:)

Talisker είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Talisker είπε...

Ακομα δεν την εχετε μαλωσει Ανακτα
οκ!
οκ! αυτο δειχνει
-επιλεκτικη συμπεριφορα
-ιδιαιτερη μεταχειριση
-ευνοιοκρατια...

παω να κοιμηθω βαθυτα θιγμενη


- Βασιλισσα Αμαλια η γνωστη!

(να μου συγχωρεθει το ορθογραφικο
-το διορθωσα ):)

maya είπε...

πρέπει να πω ότι χάιρομαι .
χάιρομαι που διατηρώ την αγνότητα μου .
χαίρομαι που συνεχίζω να πιστεύω στην κλοσύνη .
έτσι
όταν μου είπε η τάλι ότι έχεις κάνει ένα εκπληκτικό ποστ
και με εκθειάζει στα σχόλια
ήρθα να δω !


ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΔΩ ?!


ένα-ένα γιατί έχω ατζέντα !

1.υπέροχο το νέο look του βλόγιου !
σου πάει ! μας πάει! καλά πάει !

2.πολύ ωραίο θέμα ... και βέβαια
-όπως πάντα- ο τρόπος που το ξεδιπλώνεις
με τόσο χρώμα για τον κάθε ήχο ...
λογικό .
είσαι λάτρης της καλής μουσικής .
γινόταν να μην προσέχεις τον ρυθμό της βροχής ?
:)

3.ΑΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ
κυρά-τάλι
που μου θες και cd !
γιατι δεν λες ότι θα κάνεις μιξαζ τις επιλογές του ring
με τον ΤΕΡΖΗ !?!?!?!?
ΤΣΚ !
δεν ντρέπουσι λίγο !

4.το ελληνικό που πρόσθεσε η πιο πιο πάνω
είναι του θηβαίου .
τι στίχος ...
νομίζω επιτρέπεται !

5.τι άλλο ?
έχασα και τον ειρμό μου απο το σοκ !



καλησπέρα σας
χχχχχχχχχχχχχχχ

maya είπε...

υγ.και δεν είμαι σίγουρη αν είναι μάλαμας ...
τόχει πει ...
εκεί σε θέλω !!!!!!!!!!!!!!!
θυμάσαι ΑΜ ποιός είναι ο μάλαμας ...?
εεεεεεεεεεεεε ?

Negma είπε...

Είναι "Συνήθεις Ύποπτοι" και στίχοι-μουσική είναι του Θηβαίου.

Δεν έκανα καμμία αναφορά για λόγους που εξήγησα στον οικοδεσπότη... ιδιαιτέρως.

Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω γιατί πνίγομαι σήμερα στη δουλειά!!!

(Αλλά πνίγομαι - ξεπνίγομαι δεν κρατιέμαι κιόλας: ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ!!! Με τον Θηβαίο, αφότου αποχώρησε, έχει ένα θεματάκι...)

Talisker είπε...

ξυπνησα κι εγω
η λεκτικη αναγνωριση μου
με λεει μπιτς

παμε καθολου καλα?
Στελλα εσυ με βριζεις??


εχω κι εγω ατζεντα καλοσυνατο μου αγγελουδι..
1. ο Μαλαμας ειναι αυτος που παραγει την Μαλαματινα.
2. ο Θηβαιος μου αρεσει αλλα με ψυχοπλακωνει-κομμενος!
3. Οταν μπει ο Πανος θα σου πει πως την επομενη φορα θα παμε Τερζη
4.Η πριγκιπισσα Ιδιαιτέρα
πνιγεται μονιμως στη δουλεια
-βαρεθηκα να το διαβαζω
τι θα τα κανεις τοσα λεφτα αγαπητοτατη?

τεσπα

υποσημειωση :πολυ μου τη δινεις καλοσυνατο μου και παναγνο τρισαγιο πλασμα που ξερεις ολα τα τραγουδια πφφφφ!!

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

ΠΑΝΟ ΠΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΟΥΚΟ!!!!

-ΚΑΙ τωρα παω να γραψω "μπιτσ"!
για να με αναγνωρισει ο δαιμονας!

-αποχωρω!

Unknown είπε...

φιλε ξερεις οτι μου την σπαει η βροχη αλλα το ποστακι ητραν μια χαρα!!
Ομολογω οπως κατεβαινα σκεφτομουνα "θα το βαλει,δεν θα το βαλει,θα το βαλει κλπκλπ"
Ναι για το 10 μιλαω!!
Απιστευτο τραγουδι,πιο λυρικο απο τα υπολοιπα του δισκου(καλυτερα πιο "νορμαλ" λυρικο!).
Δεν το ακουω σε κανενα αφιερωμα στον Νικολακη..Κριμας!
Ωραιο ποστακι(..επαναλαμβανομαι ε?)
Δημος

South Of The River είπε...

@New girl on the blog

Ωραίες και οι δικές σου γκριζο-φθινοπω-επιλογές, αν και δεν ξέρω το πρώτο και το τελευταίο. Χαίρομαι που σου άρεσε και μπήκες αμέσως στο κλίμα! Καλό βράδυ!


@Negma

Ένα πολύ όμορφο τραγούδι των Συνήθων Υπόπτων. Πολύ όμορφο! Ευχαριστώ (ξέρεις εσύ...).

@Αμαλία

Γελάσαμε...:)

Θενκς για τα καλά σου λόγια Αμαλί. Άκου και τα υπόλοιπα (μετά το 11 εννοώ)...

South Of The River είπε...

@Her Majesty (Tali)

Τα παραλέτε Παναγνοτάτη! Πετρίδης; Ναι, αμέ! Ούτε καν που λέμε "να πούμε κανα αστείο να περάσει η ώρα"...
Κοίτα να εξοικειωθείς με το soundtrack εκεί στα βόρεια που είσαι και θα έχετε ήδη κι εσείς τις βροχούλες σας...

Δεν δείχνω καμία μεροληψία βρε! Με ξέρεις εμένα για τέτοιο; Και βέβαια δεχόμαστε ελληνικά κομμάτια, αρκεί να είναι της αισθητικής μας, όπως το παραπάνω!

Πολλά φιλιά και εκατομμύρια ευχαριστώ (ξέρεις εσύ...)... Και σου χάλασα και τον ύπνο...


@Maya

Κι εσένα ευχαριστού Μαγιούλα που σας αρέσει. Και συμφωνώ κι εγώ για τον στίχο. Τώρα αν το έχει πει κι ο Μάλαμας δεν το γνωρίζω. Μην τσακώνεστε πληζ! Φιλιά!

@Negma

Και βέβαια μου αρέσουν οι Ύποπτοι. Μεγάλη μπάντα με εξαιρετικούς μουσικούς, και κυρίως κάτι που έλλειπε από την ελληνική μουσική (και λείπει αφότου σταμάτησαν).
Τώρα ο κ. Θηβαίος... τεσπα! Ας μη μιλήσω (τσακωνόμαστε συχνά πυκνά κατ' ιδίαν γι' αυτό, μην το κάνουμε κι εδώ μέσα και πάρουν μπρος και οι φίλες σου, χαχαχα...)

South Of The River είπε...

@Tali

Παναγνοτάτη, σας αγαπάω σας εκτιμάω, αλλά τέτοιο πράγμα που λέτε ΔΕΝ πρόκειται να σας το πω, ακόμα κι αν ζητήσετε το κεφάλι μου σε πιατέλα!

Καλή σας νύχτα Παναιθεροτάτη!


@Δήμος

Ε, δεν θα το έβαζα ρε φίλε; Λείπει ο Νικ από βροχές, συννεφιές, κατήφιες και μαυρίλες (ειδικά εφόσον πολλές τις προκαλεί ο ίδιος...);;;;

Το αφιέρωμα έρχεται κι αυτό με την ώρα του...

Χαιρετώ!

South Of The River είπε...

Ο Κων/νος και ο Σαλίγκαρος δεν εμφανίστηκαν ακόμα και ανησυχώ...

maya είπε...

καλά !
αυτό σκεφτόμουν ΤΩΡΑ ακριβώς !
:)

Ανώνυμος είπε...

Επίτρεψέ μου να καταθέσω μερικές παραπάνω (κι εύχομαι όχι..παραπανίσιες!) πληροφορίες, αφού "δήλωσες άγνοια"..!
..Dream Syndicate, το γκρουπ απ΄όπου βγήκαν ο Steve Wynn και η Kendra Smith (η οποία αργότερα πήγε στους Opal).
Το τραγούδι που επέλεξα είναι απ΄το δίσκο "Ghost stories" (κυκλοφόρησε το 1988)-τον συστήνω ανεπιφύλακτα-όλα τα κομμάτια σούπερ! (δε βρήκα "ήχο" απ΄το συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά μπορείς να γευτείς τον ήχο τους εδώ!-άλλο ένα καταπληκτικό κομμάτι απ΄τον ίδιο δίσκο!)
Όσο για τον De Havilland, δυστυχώς δεν έχω ηχητικό "δείγμα", αλλά θα σου πω ότι ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1987 στη Venture (Virgin)και είναι "διαφορετικός" ήχος..

Καλημέρα!

drunk tank είπε...

ΧΑ!
τι νόμιζες ρεεεεε? σιγά που δε θα ερχόμουν!!!!

λοιπόν φιλαράκι, γουστάρω πολύ που έβαλες ζεπ το "fool in the rain" και όχι το "rain song"! αγαπημένα και τα δύο αλλά η επιλογή σου είναι καλύτερη ως πρόταση για όποιον δε ξέρει, μιας και το "rain song" είναι χιλιοπαιγμένο εν αντιθέσει με το υπέροχο "fool..." που το ξέρουν μόνον οι ...σωστοί!!!

με στενοχώρησες όμως που δεν έβαλες madrugada!!! δεν το περίμενα από εσένα!!! :-(
strange color blue λέμεεεεεεεεε!!!!

όλα τα υπόλοιπα? τι να λέμε τώρα! ένα κι ένα!!! το soundtrack της αρχής του φθινοπώρου!!!

θα μου επιτρέψεις να αφήσω κι εγώ στίχους ε?

Just a little rain falling all around
The grass lifts its head to the heavenly sound
Just a little rain, just a little rain
What have they done to the rain

Just a little boy standing in the rain
The gentle rain that falls for years
And the grass is gone, the boy disappears
And rain keeps falling like helpless tears
And what have they done to the rain

Just a little breeze out of the sky
The leaves nod their head as the breeze blows by
Just a little breeze with some smoke in its eye
What have they done to the rain

Just a little boy standing in the rain
The gentle rain that falls for years
And the grass is gone, the boy disappears
And rain keeps falling like helpless tears
And what have they done to the rain
What have they done to the rain


υγ: οι συνήθεις ύποπτοι ήταν από τα σπουδαιότερα ελληνικά συγκροτήματα. ο θηβαίος αποφάσισε ότι ήταν ο σταρ και έπρεπε να κάνει καριέρα μόνος του. μιλάμε για μία από τις καλύτερες φωνές που υπάρχουν. απλώς ποτέ δε θα καταφέρει μόνος όσα κατάφερε με τους ύποπτους. τέλος

naya είπε...

Βρεχει?
Καλως σας ξαναβρισκω

Aurangel είπε...

Να μαι και εγω.
Ωραίο ιστολόγιο, πλήρως ανανεωμένο!!!
Καλό φθινόπωρο αγοράκι μου.
Φιλιά πολλάάάάάάάάάάάάά!!!!

South Of The River είπε...

@Maya

Σώπα, ο Κων/ος εμφανίστηκε! Ο έτερος και συνονόματός του μένει ακόμα...

@New girl...

Ευχαριστώ. Καλοί οι Syndicate, κάτι ψιλά από Walkabouts μου θύμισαν.

@Κων/νος Π.

Ο Γιαννιώτης είδε βροχή και έσκασε; Πού είσαι συ ρε; Φίλε είπα να μη γίνω αηδία πια με τους Madrugada, αν και το Strange color blue είναι το πιο βροχοτράγουδο απ' όλα! Ακόμα και τα χτυπήματα της στεφάνης των τυμπάνων προσομοιάζουν την βροχή!

Μην εξαφανίζεσαι! Έχουμε να κάνουμε και μια κουβέντα εμείς, το νου σου...

South Of The River είπε...

@Naya

Βρε βρεεεεεε...!!! Πώς από δω κυρία πρώην μπλόγκερ. Καλως σε βρήκαμε. Κοίτα να το ξανανοίξεις, ε;

@Aurangel

Καλως ήλθες κι εσύ Κων/να μου και καλό φθινόπωρο! Να τα λέμε, πολλά φιλιά!

South Of The River είπε...

@Κων/νος Π.

Πώς ξέχασα τα περί Θηβαίου; Γενικά συμφωνούμε. Αυτό το "από τις καλύτερες φωνές..." μου έκατσε λίγο, αλλά τέλος πάντων.

Ανώνυμος είπε...

Έστω και πολύ καθυστερημένα λέω να συμμετέχω και εγώ στο κάλεσμα της βροχής!
Αρχή με ορισμένα πολύ καλά τραγούδια που στον τίτλο τους έχουν την βροχή.
Πίσω στα sixties με κάποια psych-garage:
I Want The Rain – The Executioners (με ‘μπροστάρη’ την φυσαρμόνικα)
I’m In Pittsburgh (And It’s Raining) – The Outcasts (και εδώ η φυσαρμόνικα βοηθάει πολύ)
Heart Full Of Rain – Thee Sixpence (εδώ τα ηνία έχει η farfisa)
Raining Teardrops – Barrington Davis Powerpact (από την μακρινή Αυστραλία)
We Walk The Rain – First Crew To The Moon (απλά υπέροχο)
When Rain Is Black – The Deep (ο πρώτος δίσκος που χρησιμοποιήθηκε ο όρος psych – ‘Psychedelic Moods’)
It’s Gonna Rain Today – The Underbeats (με ‘μπουμπουνητά’ στην αρχή)
It’s Gonna Rain – The Unrelated Segments (‘ήρεμη’ δύναμη)
We Like The Rain – Goblins (από την χώρα με τις τουλίπες)
The Rain Falls Down - The Rising Storm (από το σπάνιο δίσκο τους ‘Calm Before’ – ευτυχώς που υπάρχουν και οι επανεκδόσεις)
We Walk The Rain – First Crew To The Moon (ευτυχώς που υπάρχουν και οι συλλογές με τέτοια κρυμμένα μυστικά)
Raindrops – Zephyr (κιθαρίστας ο Tommy Bolin, αργότερα στους Deep Purple)
Four days rain – The Raggamuffins (έρχονται εύκολα στο νου οι Byrds)
Flowers In The Rain – The Move (αγγλικό group με τους σπουδαίους Roy Wood και Jeff Lynne)
Rain rain rain – Threshold Of Pleasure (διαμαντάκι psych-pop)
Από την ίδια δεκαετία:
Come Wind Come Rain – Vashti Bunyan (εξαιρετικό δείγμα folk)
The Rains Came – The Sir Douglas Quintet (με πρωταγωνιστή τον Doug Sahm)
Από τα 70’s:
Showering Rain – MU (ένα από τα πολλά group που συμμετείχε ο αγαπημένος Merrell Fankhauser)
Walk In The Soft Rain – Dust (και τα δύο album τους μου χάρισαν τρελό χτύπημα! Σημ: Από εκεί ξεπήδησε ο Marky Ramone)
Συνέχεια με κάποια r’n’b – soul:
Rain Down Rain – Big Maybelle
Lady In The Rain – Lowell Fulson
It’s raining – Irma Thomas

It keeps On Raining – Gwen McCrae (εννοεί βροχή από κλάματα ‘when my man gone’)
It’s raining – Irma Thomas
Με ελληνικό ενδιαφέρον τα δύο επόμενα:
Rain – The Mushrooms (με τον Ασκληπιό Ζαμπέτα, αργότερα στις Τρύπες)
Rain Without A Storm – Purple Overdose (το καλύτερο psych group της χώρας μας και όχι μόνο)
Κλείνοντας:
Steady Rain – Warren Zevon (ένας τραγουδοποιός μεγάλης αξίας)
The Rainstorm – Bernard Herman (από το soundtrack του Ψυχώ)
Υπάρχουν συγκροτήματα και δίσκοι με βροχή αλλά κάποια άλλη στιγμή,ε?
Sorry για το εκτεταμένου του σχολίου μου…
Κώστας 'The Fuzzy Snail'

South Of The River είπε...

@Κώστας 'The Fuzzy Snail'

Πλάκα μας κάνεις ρε φιλαράκι; Δηλαδή δε με σκέφτεσαι καθόλου; Πώς μπαίνεις έτσι στο 'σπίτι' μου και με ξεφτυλίζεις κατ' αυτόν τον τρόπο; Σε προκαλώ ρε! Θέλω και τα συγκροτήματα και τους δίσκους με όνομα βροχής!

Ευχαριστώ φίλε. Πάντα αποστομωτικά τα σχόλιά σου, έστω και (όπως πάντα) καθυστερημένα.


@ALL

Του έχω προτείνει άπειρες φορές να συνεργαστούμε και δεν θέλει! Τι λέτε κι εσείς; Βάλτε (του) κανά χεράκι!