23 Απρ 2009

Editors - There's nothing harder than keeping a promise...

Οι Franz Ferdinand έσβησαν πριν καν ξεκινήσουν, το ομολογουμένως πολύ καλό «Is this it?» των (εξ Αμερικής μεν) Strokes κατάπιε και τους ίδιους και ο μόνος λόγος που ακούγονται πια είναι για το αν αγόρασαν ή όχι ναρκωτικά από τον πλέον υπερεκτιμημένο καλλιτέχνη των 00ς Pete Doherty των Libertines, οι Arctic Monkeys (και κυρίως ο Alex Turner) φαντάζουν συμπαθητική περίπτωση αλλά είναι νωρίς ακόμη γι’ αυτούς, οι Kaiser Chiefs (θου κύριε) έχω την πεποίθηση ότι το πολύ σε δυο χρόνια δεν θα υφίστανται, και ούτε και οι ίδιοι δεν θα θυμούνται πως κάποτε είχαν σχήμα.

Και τελικά τι γίνεται στην Αγγλία; Υπάρχει στην για πολλούς πατρίδα του ροκ και των υπερογκόλιθων συγκροτημάτων κάποια μπάντα που να ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια και εντός της δεκαετίας και να φαίνεται ότι το αυλάκι της πορείας της είναι αρκετά βαθύ, έστω κι αν εκ των υστέρων αποδειχθεί λάθος; Και μια ακόμα απορία: έχει ξαναγίνει ποτέ στα μουσικά χρονικά να αναβιώνει ή να συνεχίζεται κάποιο μουσικό είδος μεγάλων συγκροτημάτων του παρελθόντος (που σημαίνει άπειρη τροφή για έμπνευση), χωρίς οι μπάντες που το κάνουν αυτό να μην ταξιδεύουν πολλές απ’ αυτές ούτε μέχρι τον δεύτερο δίσκο;

Μουσική τεχνολογία σπούδαζαν το 2002 οι Tom Smith (στίχοι, φωνητικά, κιθάρα, πιάνο), Chris Urbanowicz (κιθάρα και synth), Russell Leetch (μπάσο και δεύτερα φωνητικά) και Edward Lay (τύμπανα και δεύτερα φωνητικά) στο Πανεπιστήμιο του Stafford. Έφτιαξαν την μπάντα για οποιονδήποτε άλλο λόγο, εκτός από το να κάνουν καριέρα, παίζοντας αρχικά κάποια live σε γειτονικές πόλεις. Αλλαγές ονομάτων. The Pride, Pilot. Ιδιοφυές, αυτόφωτο management, κολλώντας παντού αυτοκόλλητα φέροντα την φράση «Who’s the Pilot?». Φτάνουν να γίνουν η δημοφιλέστερη χωρίς δισκογραφία και εταιρεία μπάντα από στόμα σε στόμα.

Συναυλίες σαπορτάροντας τους Puressence και τους Oceansize. Το 2005 ένα single, το «Bullets», εκδιδόμενο σε 1000 αντίτυπα γίνεται το single της εβδομάδας. Την ίδια χρονιά ο πρώτος, πανέμορφος δίσκος τους, το «The back room» (ακούμε τα «Lights» και «Munich»). Την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πουλάει περί τις 5.500 κόπιες. Ο δρόμος είχε ανοίξει για τους πιο σοβαρούς και άξιους συνεχιστές των Joy Division (ίσως παράλληλα με τους Interpol της Αμερικής).

Σειρές από sold out συναυλίες. Η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Η Μέκκα του Manchester στα πόδια τους. Η καταξίωση του Glastonbury Festival. BBC και MTV αφήνουν στα προγράμματά τους μεγάλα κενά για να τα γεμίσουν οι Editors.

2007 και ένας ακόμα εξαιρετικός δίσκος στο φως, φυσική συνέχεια του προηγούμενου, το «An end has a start» (ακούμε το ομώνυμο). Μέρα με τη μέρα κερδίζουν οπαδούς που γεμίζουν ασφυκτικά τις αρένες στις συναυλίες τους. Το άλμπουμ την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πουλάει σχεδόν 60.000 αντίτυπα. Περιοδεία 30 συναυλιών σε Αμερική και Καναδά το 2008, επισφραγιζόμενη από Brit Awards και Mercury Prize βραβεία. Sold out συναυλίες των 12.000 κόσμου σε Λονδίνο και Birmingham.

Ένας νέος δίσκος στα σκαριά, με την ημερομηνία της έκδοσής του να παίζει συνεχώς, και μαζί μ’ αυτήν τα νεύρα μας από ανυπομονησία!

Βαριά φωνητικά, διφορούμενοι στίχοι, εκρηκτική μουσική με μοναδικά ξεσπάσματα, σκοτεινής… φωτεινότητας μπάσα και κιθάρες. Τίποτα ελαφρύ, τίποτα στην τύχη του. Δεν θα πω πολλά για κλείσιμο. Μόνο ότι αυτή μπάντα… κάτι έχει. Και ναι, πρέπει να είναι η καλύτερη μπάντα των zeros. Και πρέπει και μπορούν να συνεχίσουν έτσι!






20 άκουσαν τις μουσικές...:

drunk tank είπε...

Χα!

είπα να μη πω τίποτα!
και δε θα πω!

θα μείνω-όπως πρέπει άλλωστε- στην ανάρτηση!
και θα ξεκινήσω με ένσταση!
για να αποκαλέσω κάποιον άξιο συνεχιστή των JD θέλω πολλά περισσότερα! κι ας γίναν μύθος με μόλις δύο άλμπουμ οι JD, κι ας κυκλοφορούν το 3ο οι Editors...

Δε σημαίνει ότι δε γουστάρω Editors όλο αυτό οκ?
Γουστάρω και παραγουστάρω.
Σε κάθε cd που γράφω για τα ταξίδια μου, εδώ και 2,5 χρόνια παίζουν πάντοτε από τους πρώτους.
και πραγματικά ελπίζω να συνεχίσουν έτσι.

φιλιά Πάνο μου

Αλεξάνδρα είπε...

Εμένα γιατί μου φαίνονται κινέζικα;

Κανονίστε και οι δυό, εννοώ Κωνσταντίνε και Πάνο. Θέλω ταχύρυθμα σεμινάρια. Πωπωπω πόσα επεισόδια μουσικά έχω χάσει...

Φιλάκια στα μουτράκια!!!

South Of The River είπε...

@Κων/νος Π.

Γιατί αγόρι μου; Γιατί θες να "σφαχτούμε"; Πλάκα κάνω φυσικά, απλά εδώ θα διαφωνήσουμε λίγο, μάλλον στο τέλος θα φανεί ότι δεν διαφωνούμε και πολύ, απλά ξεκινάμε από διαφορετικές αφετηρίες.

1. Δεν είπα "οι νέοι JD", αλλά οι πιο άξιοι και σοβαροί συνεχιστές. Και ναι, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ είναι, γιατί να μην είναι; Ξέρεις κανέναν καλύτερο;

2. Τι άκριβως πρέπει να δεις από μια μπάντα ώστε να καταδεχτείς να τους πεις έστω και συνεχιστές των JD; 7678 δίσκους εξίσου καλούς; 50 χρόνια ομοιόμορφης και αμείωτης καριέρας; Εγώ σου λέω ότι και τότε πάλι ίσως βρεις κάτι ικανό ώστε να μην σου είναι αρκετοί! Δεν απευθύνομαι σε σένα προσωπικά, έτσι; Απλά είναι η αντιπαράθεσή μου σε αυτές τις απόψεις!

Τα έχω ξαναπεί - ειδικά από δω - Κων/νε μου. Είμαι όσο δεν πάει κατά της θεοποίησης, όσο τεράστιοι και να ήταν κάποιοι, όπως εδώ οι JD, και ειδικά όταν το τέλος αυτό είναι απότομο και αυτοκαταστροφικό.
Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, δεν υπάρχει "ταλεντόμετρο". Ούτε πρέπει κάποιοι να έχουν το σημάδι στο κούτελο σαν τον Γκορμπατσώφ για να συνεχίσουνε ένα μουσικό είδος και να το εξελίξουν πολύ καλά, όπως κάνουν εδώ οι Editors.

Ναι, είναι ακόμα νέοι, ναι έχουν μόνο 2 δίσκους και πάνε για τον 3ο (ποσότητα δίσκων, άλλο θέμα που επίσης δεν αφορά αξία), αλλά βλέπεις και ακούς πράγματα που άλλοι παρόμοιοι δεν τα καταφέρνουν ούτε για πλάκα, ακόμα και με εκτενέστερη δισκογραφία. Ας μας το αποδείξουν. Εγώ απλά λέω ότι αυτοί ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ. Γι αυτό κλείνω με το "πρέπει και μπορούν να συνεχίσουν έτσι"!!!

Ξέρεις πόσες ώρες μπορούμε οι δυο μας να μιλάμε για τέτοια θέματα ε; Γι αυτό μ' αρέσει όταν ειδικά εσύ "μου πας κόντρα" ΄(πολλά εισαγωγικά...) :)

Φιλιά φίλε, άντε κι από κοντά σύντομα, κανόνισε!

South Of The River είπε...

@Αλεξάνδρα

Καλώς την! Κινέζικα; Όχι βρε! Οι Editors έρχονται στο φετινό eject festival, να κανονίσουμε αν θες, να φέρουμε και τον Κων/νο από Γιάννενα! Τι λες;

Ευχαριστώ που περνάς κριαράκι! Φιλιά!

drunk tank είπε...

xa xa xa!

μου αρέσει να σε πριζώνω!!!

ξέρεις τι γίνεται βρε Πάνο?
απλώς εννοούσα ότι οι JD είχαν ένα background που ενίσχυσε το μύθο.
και μία τεράστια μορφή ως frontman.
συνεχιστές οι Editors? ως προς τι?
ως προς τον ήχο? μοιάζουν, απλώς υπήρξαν και άλλοι που έμοιαζαν κατά καιρούς.
δε ξέρω.
γουστάρω όπως σου είπα τους Editors αλλά σαν μπάντα βλέπω -και θέλω να είναι έτσι- ότι πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό. το εργο των Joy Division τελείωσε με το θάνατο του Curtis, άντε λίγο αργότερα με τις μεταθανάτιες κυκλοφορίες.
Δεν ήταν καν οι New Order οι συνεχιστές τους. οι New Order ήταν απλώς οι New Order.
έτσι θέλω κι οι Editors να είναι κάτι ξεχωριστό, όπως πραγματικά μπορούν να είναι.

Ki όταν έλεγα για τον αριθμό των δίσκων εννοούσα πολύ απλά ότι τουλάχιστον οι Editors δεν φαντάζουν πυροτέχνημα.

θα γούσταρα τρομερά να είμαι στο ejct ρε γαμώτο (Pixies!!! Jarvis!!! Editors!!!)
αλλά δυστυχώς(?) παντρεύεται η κολλητή μου στη Θεσ/κη εκείνες τις μέρες!
δε θα μου ξαναμιλήσει!!!

φιλιά Πανούλη

South Of The River είπε...

@Κων/νος Π.

Συνεχιστές του ήχου και του ύφους των JD ρε Κων/νε, τι ως προς τι; Ως προς τι άλλο δηλαδή θα μπορούσαν να είναΙ συνεχιστές; Αυτό που διδαξαν εκείνοι, οι Editors το συνεχίζουν φιλτραρισμένο μέσα από αυτούς και με το δικό στους στίγμα όμως.

Δεν αμφισβητώ φυσικά επ' ουδενί τα των JD. Απλά μου τη δίνει αφάνταστα το "μην εγγίζετε" ιερά τέρατα κλπ κλπ. Θα τα αγγίξουμε και θα τα παραγγίξουμε!

Για αριθμό δίσκων συμφωνούμε.

Ευτυχώς που οι New Order ούτε κατά διάνοια δεν πάτησαν πάνω στο ότι ήταν οι περισσότεροι πρώην JD.

Eject ναι, θα σπάει φίλε!

Δυστυχώς που παντρεύεται η φίλη σου ή που λόγω του ότι παντρεύεται δεν θα μπορείς να είσαι στο eject...???:))

naya είπε...

Κατι εχει,δε λες τιποτα!Απιστευτοι ειναι και εχουν και τελειο ονομα!Και ο τομ ειναι και ωραιος!Τι αλλο θελουμε..
|Eject ε?Ποτε πεφτει?Ειναι κινητη γιορτη?:P
(ασχετο:το ταινιακι πανω δεξια καλο,καλως ηλθες στο venus project)!

Ανώνυμος είπε...

φιλαρακο χαιρεται...
τελικα μαλλον 8α συμφωνησουμε..
οι editors ειναι καλοι!
αν και πρεπει να ομολογησω οτι γουσταρα την κωλοπαιδαρια του Doherty(τραγουδιστης των libertines)..
μου αρεσαν μιας και δεν ειχαν καλες φωνες,και μια πιο αγγλικη προσεγγιση στον ηχο τους(λιγοτερα μπασα,πιο ακουστικες συνθεσεις)..

αλλα φευ..

πλακω8ηκε στα ναρκωτικα,πλακωσε και την αλλη την κακαμοιρα την amy..
δεν φτανει που καταστραφηκε αυτος αλλα καταστρεψε και μια σουπερ νεο-σοουλ φωνη..
επισης και οι strokes μου αρεσαν,πολυ.
αλλα ροκ με παλικαρια απο το upper east side του NewYork γινεται? δεν γινεται!!
(σαν να λεμε πανκ-ροκ απο παιδια του Παλαιου Ψυχικου)

ας ειναι.....

(σ.σ: το οτι οτιδηποτε μου αρεσει μουσικα εχει διαλυθει στα εξ ων συνετεθει , να με κανει να ανησυχησω δια το ατομο/προσωπικοτητα μου?)

συμφωνω παντως για editors...
και καλοι ειναι και με μελλον(..τουλαχιστον μεχρι πριν απο λιγο καιρο που δεν μου αρεσαν)

αν και το eject γινεται πριν τις 27-29 ιουλιου , θα/να παμε..
(τα παντα μετα απο αυτη την ημερα..τελος!!!)

Δημος

libertines:boys in the band

ακουσε το,ηταν καλοι οι
κοπανοι!!!
(κλασικο αγγλικο!!)

South Of The River είπε...

@Naya

Ήξερα ότι θα σ' αρέσουν κι εσένα! Το eject όχι απλά κινητή γιορτή, περιστρεφόμενη...!!! Δεν θυμάμαι πότε είναι, αλλά το μαθαίνουμε εύκολα!

Ναι, the venus project. Αν και έχω κάποιες ενστάσεις (σιγά μη δεν είχα), γενικά δεν τα λένε και άσχημα!

Καλή βδομάδα παιδί μου!

@Δήμος

Κι εσένα ξέρω ότι σ' αρέσουν ψηλέ! Όσο για Πιτ Ντόχερυ, άσε μη μιλήσω καλύτερα! Τι έκανε, κατέστρεψε την Έυμυ; Αυτή δεν ήθελε δηλαδή και της τα έδινε εκείνος με το ζόρι;

Για την Έυμυ (σ)τα έχω πει (πάλι θα γίνω αιρετικός, αλλά το πιστεύω). Σε δυο χρονάκια δεν θα υφίσταται. Αν ζει! Καλό το δισκάκι της το πρώτο, αλλά ΤΕΛΟΣ. Ήδη τα "καλά ραδιόφωνα" (ποια καλά δηλαδή, μόνο τα σκυλάδικα δεν παίζαν διασκευές της, κι αυτό παίζεται) που την υποστήριζαν την ξέχασαν. Οπότε τα "σούπερ νεο-σόουλ φωνή" απλά δεν παίζουν. Με έναν (και μάλιστα πρώτο) δίσκο δεν γίνεσαι σούπερ... κάτι! Πέσαν απάνω της τα πάντα και οι πάντες, και απλά δεν άντεξε και κατέρρευσε. Καμία "οικονομία" και αυτοσυγκράτηση σε τίποτα! Και κάτι τέτοιο θα γίνει και με τη Μόνικα (μάλλον). Τεράστια θέματα για κουβέντα ε;

Φιλιά Δημάκο!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,
Δεν ξέρω αν θα είναι η καλύτερη μπάντα των 00's (αυτό αλλά και αν είναι άξιοι συνεχιστές των JD λίγο με ενδιαφέρει)πάντως ξεχωρίζει με άνεση και έχει αγαπηθεί πολύ, εντελώς,μουσικά, δικαιολογημένα.
Eject λοιπόν, ευκαιρία να ξαναδούμε τον αγαπημένο Frank Black, τον Jarvis Cocker (με καινούριο δίσκο που ακούω αυτές τις μέρες),White Lies, Royksopp.Ενδιαφέρον ακούγεται πολύ.
Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται και το synch (πέρσι με Δήμο απολαύσαμε Yo La Tengo και New Order, ε ψηλέ?).Αρκετά και τα ευρώ...
Θα τα ξαναπούμε...
'The Fuzzy Snail'

Ανώνυμος είπε...

καλημεραα...
πρωι πρωιε?
φυσικα και δεν ηθελε ρε συ η amy..
εκλεινε τα ματια καθε φορα που τα επαιρνε,για να μην ξερει τι γινεται και να της φταινε οι αλλοι..
καλο καρβουνο-αποκαιδι ειναι και ελογου της!!!
παντως καλη φωνουλα ειχε...!!!
ασχετα αμα δεν υπαρχει τιποτα αλλο κανεις την/τον αλλο θεο πριν την ωρα του...
αναβροχια φιλε(μουσικα) οποτε με την πρωτη ψιχαλα,φωναζουμε ολοι μαζι: "τυφωνας!! επιτελους!!! ".

οσο για την μονικα επισης φωναρα,αλλα αν δεν βαλει και κανα αλλο οργανο στην μουσικη της,να γινει λιγο πιο συνθετη,πιο πολυεπιπεδη(!), την βλεπω σαν τον γαιτανο να ψελνει κα8ε μεγαλοβδομαδα στην ΕΤ3.

αυτα for now,καθομαι να πιο καφε,ελπιζωντας να μην βρς χρονο μετα να ξαναμανααπαντησω(...δουλεια γαρ!)

Δημος

ps: φιλε κωστα, δεν ξαναβλεπω happy mondays!!
βλαστημαω την ωρα και την στιγμη που δεν ζουσα στο manchester στα 80`s!!!
θα δουλευα ΤΖΑΜΠΑ στην FACTORY RECORDS και θα επλενα ποτηρια στο HACIENDA(..τζαμπα επισης!)

Negma είπε...

Καλημέρες σε όλους!

Με το κυρίως θέμα, δεν το πολυέχω, αλλά μπήκα κι άκουσα το ΣΚ να μάθω. Ωραίοι, μ' άρεσαν, μπλα μπλα μπλα... Και πάω στο παρασύνθημα τώρα: (Είναι προφανές ότι άλλο θέμα με τσίγκλισε να γράψω, ε; Χιχιχι!)

Βρε Δήμο μου... ΒΡΕ ΔΗΜΟ ΜΟΥ!!!

ΦΩΝΑΡΑ Η ΜΟΝΙΚΑ??? Η ΜΟΝΙΚΑ??????

Η Μόνικα στα ηχογραφημένα είναι απλά αξιοπρεπής. Και ζωντανά... ΑΙΣΧΟΣ! Δεν μπορεί να πατήσει ΜΙΑ νότα, η κοπέλα, την έχεις ακούσει από λάιβ??? Σου σηκώνεται η τρίχα, δεν αντέχεται!!!

Λυπάμαι, αλλά ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ καλλιτέχνης δεν μπορεί να υποστηρίξει ζωντανά τη δουλειά του, δεν μου λέει τίποτα...

Αυτά, φιλούμπες!!!

Υ.Γ. Σόρρυ, οικοδεσπότη μου, αλλά δεν κρατήθηκα... Βγάζω σπυριά με το "φαινόμενο Μόνικα".

South Of The River είπε...

@Κώστας

"Ξεχωρίζουν με άνεση και έχουν αγαπηθεί πολύ..."

Δε λέμε τίποτα διαφορετικό αγόρι μου, εσύ το περιγράφεις, εγώ το λέω επί λέξει ότι είναι η καλύτεροι των 00s.

Έχεις δίκιο, καλό θα είναι το eject αλλά πολλά και τα ευρώ! Θα το δούμε όμως, κάποια θα λένε, ε; Θέλω κι εγώ καινούργιο Jarvis, αν και δεν το πολυπήγαινα ποτέ. Θα το ακούσω και θα τα ξανα-ματά-πούμε! Φιλιά μπόυ...


@Δήμος

Α την καημένη την Amy, τι πέρασε και περνάει! Άσε Δημάκο. Μη με τσιγκλάς!

Αναβροχιά μουσικά δεν θεωρώ ότι υπάρχει, τουλάχιστον όχι σε βαθμό που άμα ακούσεις Winehouse να πεις "Επιτέλους μουσικάρες". Τεράστιο θέμα!

Αλλά ρε αγόρι μου (παίρνω σκυτάλη από Negma), φωνάρα η Μόνικα; Πες την ό,τι άλλο θες, αλλά φωνάρα;

Δεν της λείπει η πολυφωνικότητα ενορχηστρωτικά, ούτε όσο περισσότερα όργανα τόσο πιο σύνθετη η μουσική. Για να μην πω ότι έκανε συμπαθητική φολκ ακουστική δουλειά. Αλλά τόσο η απίστευτη παράνοια που έγινε, το μαϊντανιλίκι και η live ανυπαρξία, όσο και το ότι φαίνεται (από δηλώσεις της) να το έχει ήδη καβαλήσει (στα 22 της), δεν βλέπω και μεγάλη αξιοπρεπή συνέχεια. Και το θέμα είναι ότι είναι κρίμα, γιατί το κωλοσύστημα δεν αφήνει έναν καλλιτέχνη απλά να εκθέτει τη δουλειά του όποτε και όπως θέλει και μπορεί ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ, γιατί μόνο έτσι πρέπει να γίνεται, ας είναι ό,τι αισθητικής είναι η δουλειά αυτή!

Το πράγμα πήρε τροπή που δεν μπορεί να ελέγξει με τίποτα, και αυτό μόνο εις βάρος ενός πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη είναι, ειδικά όταν είναι και πιτσιρικάς! Είναι και το ότι σε αυτή τη χώρα οι λέξεις συγκράτηση, υπομονή κλπ κλπ μας είναι άγνωστες. Κατευθείαν βαφτίστηκε η altrenative ιέρεια.

Αλλά θα συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙΣ HAPPY MONDAYS. Χιχιχιχιχι, ΄'αργησες αλλά το κατάλαβες αγόρι μου. Βέβαια για άλλο λόγο το λέει ο καθένας, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!!!

Αλλά ότι θα σου πήγαινε να είσαι το δεξί χέρι του Toni Wilson θα σου πήγαινε, όλα κι όλα!

Φιλιά αγόρι μου!

@Negma

Έχει ξανατύχει στο πολύ παρελθόν να ακούσεις Editors από μένα, και θυμάμαι ότι σου άρεσαν. Αλλά άμα δεν κάνω ποστ... Εδώ και που κάνω πόστ πάλι χαζεύετε! Αστειεύομαι φυσικά!

Για Μόνικα (αν και τα έχουμε πει και από κοντά), επέκτεινα την άποψή σου παραπάνω! Θενκς που μου έδωσες λαβή!

Φιλιά Στελλί μου!

Ανώνυμος είπε...

να μαιπαλι...
δεν εινα φωναρα η μονικα ε?
ειδημων δεν ειμαι,οποτε θα πω οτι μου αρεσει απλα..
εχει αυτο το ακατεργαστο,το "ερασιτεχνικο" που μου αρεσε..μαλλον δεν παταει στις νοτες αλλα και η πεγκυ ζηνα που παταει τι καταλαβε ε?
ασε που και με ελικοπτερο να περασει ενας τραγουδιστης πανω/διπλα/κατω απο τις νοτες εγω χαμπαρι...
δεν το εχω με τα πατηματα,νοτες κλπ με τιποτα..
φιλε παντως εκτος απο το hacinda ενα ποτακι 8α το επινα και στο batcave(στο λονδινο βεβαια , αλλα οκ)

Δημος

South Of The River είπε...

@Δήμος

Τα περί Μόνικα κλπ κλπ από κοντά αγόρι μου. Παρατήρησα ότι μιλάμε για Μόνικα, Strokes, Pete Doherty, Libertines, JOy Division, κλαμπς του Manchester κλπ και λίιγο για Editors. Ας είναι!

Φιλιά boy!

Chryssa είπε...

EEEEEEEE!!!!

Καταρχήν καλημέρα.
Άργησα αλλά είχα κάτι δουλειές στα πέριξ...
ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΟΝΙΚΑ!!
Χωρίς να ξέρω απο ενορχηστρώσεις κτλ... Όταν άκουσα όλο το άλμπουμ μου άρεσε πάρα πολύ. Τώρα για λάιβ πάλι δεν ξέρω.
Τέλοσπάντων μου θυμίζει και κάτι παλιοιστορίες και ίσως γι'αυτό να την ξεχωρίζω.

Φιλιά πατέρα.

Editors ε??? ΜΜΜΜ θα το κοιτάξω.

Ανώνυμος είπε...

φιλαρακο καλησπερα...
editors ομολογω οτι δεν πολυακουω..και ξερεις γιατι?
μου θυμιζουν απο αρκετα εως αρκετοτερα τους madrugada..(Καλα το lights που ακουγεται δεν ειναι ιδιο?!!!)
οχι οτι ειναι κακο αυτο,εξαλλου δεν υπαρχει και τιποτα που να γεννιεται δια της παρθενογεννεσης αλλα να,το θελω λιγο πιο ατημελητο,αγριο,κατι πιο κοντα σε punnk/garaz/shoe gazzing καφριλα...
με κιθαρες απο sonic youth+my bloody valentine,φωνη απο iggy pop,ποιοτητα ηχου απο cramps..

τωρα,θα μου πεις και με το δικιο σου, οι libertines ειχαν κατι τετοιο? ΟΧΙ και ΞΑΝΑΟΧΙ...απλα κωλοπαιδαρια ειχαν που ελπιζα να την κανουν rock...
αλλα φευ
για αυτο και παντα ελπιζω για μια μια καλη καινουργια ροκ μπαντα..
μια μπαντα που να παιρνει ναρκωτικα σαν τους rolling stones,να ειναι αυτοκαταστροφικη σαν τον iggy,χαμενη σε ενα προσωπικο εφιαλτη σαν το ian curtis,να παιρνει τοσο σοβαρα τον εαυτο της οσο οι cramps..
(δεν υπαρχει κατι τετοιο και αν υπαρξειεμενα να με χ....ς)
αλλα οι editors,ειναι καλοι σε αυτο που κανουν,αναμφισβητητα καλυτεροι απο πολλους συγχρονους τους
Αλλα(σιγα να μην υπαρχει αλλα....)
προτιμω να περιμενω..
(μαλλον αδικο εχω αλλα μεχρι και "διακοπες στην καμποτζη με νεκρους προεδρους των ΗΠΑ" παω αν ειναι να το δω να συμβαινει!!!!)

Δημος

Σ.Σ:για αυτο το πονημα εδωσαν εμπνευση οι κατωθι:
sonic youth-100rpc
pixies-debraser
mc5-kick out the jams
anti nowhere league- i hate people
dead kenedys-california uber alles+holiday in cambodia
electric sex circus-cut your head off

(τι περιμενεις και εσυ μετα?προκοπη?)

(κατεβασα μια συλλογη με την ιστορια του πανκ,και καλα, για αυτο και το παραπανω soundtrack)

(απιστευτο παντως τι ενεργεια μπορουν να φτιαξουν με 2μισαλεπτα τραγουδια!!!)

(τελος παρενθεσεων!)

Ανώνυμος είπε...

...ξεχασα στα credits και τους
one way system-come on feel the noise

τελος!

(χωρις παρενθεσεις αυτη την φορα!)

Δημος

South Of The River είπε...

@Chryssa

Παιδί μου πρόσεχε με τις παλιοϊστορίες σου...

Και μην παραλείψεις να ψάξεις τους Editors. Στο εγγυάται ο μπαμπάς!

Φιλιά!

@Δήμο

Καλή περίπτωση μια τέτοια μπάντα που περιγράφεις. Και μην αποκλείεις ότι μπορεί να υπάρξει, ίσως και καλύτερη. Απλά μέχρι να το αποφασίσεις αυτό, περιπτώσεις σαν τους Editors μην τις αφήνεις...

...κι ας μοιάζουν με Madrugada, που μοιάζουν με Phil Schoenfelt, που μοιάζει με Cave και Lanegan, που θυμίζει ενίοτε ίσως λίγο Waits και Cohen, που στιχουργικά έχουν κάτι από Dylan, που επηρεάστηκε τα μάλλα από Woodie Guthrie,... και να που φτάσαμε στον Ορφέα και τον Απόλλωνα...

Τα λεμε φίλε!

Ανώνυμος είπε...

ειδες? στα ελεγα εγω...
ολα εδω στην ελλαδα τα ανακαλυψαμε!!!
οταν εμεις γραφαμε μουσικη,οι editors τρωγανε βελανιδια!!
αρα Δομνα σαμιου και ελληνικη παραδοση for ever!!
Βγαλτε την Θωδη απο το τρελαδικο,αυτη ξερει!!

συμφωνω με την εκ του αντιστροφου πορεια της συγχρονης μουσικης from: editors to:apollo ,
αλλα (σιγα να μην ειχε)
μου περασες τους sonic youth,που μοιαζουν με τους mc5,που
"πατησαν"στον chuck berry που ακουλουθησε τον albert johnson ,που ακουγε(ισως) τον παππου του να τραγουδα αφρικανικα μοιρολογια.

να γιατι δεν ακουω editors..
ξεκιναω την πορεια μου νοτιοτερα απο εσενα!

Δημος

σ.σ. η προταση να σου μαθω μπιλιαρδο ισχυει!
(καπνιλα,μπυρες,ε?ε?ε?)