2 Οκτ 2008

Σας ακούω...

Έλεγα λοιπόν στο προηγούμενο ποστ, ότι θέλω τη βοήθεια όλων σας σε κάτι. Βγαίνουν συνεχώς (και ειδικά μέσα στο 2008, όπου και ξεκίνησα να σας προτείνω άλμπουμ) πάρα πολλοί και καλοί δίσκοι. Ήδη στο διπλανό banner με «τα σχήματα πρόσφατου καπνού» έχουν φιλοξενηθεί δεκάδες αξιόλογοι απ' αυτούς. Σκέφτηκα ότι με κάποιον τρόπο καλό θα ήταν να τους αναλύουμε, με τρόπο παρόμοιο όπως και στις υπόλοιπες αναρτήσεις, γιατί νιώθω να «ψιλοχάνονται», ή μάλλον ότι δεν κάνω κάτι αρκετό γι' αυτούς, και δεν το αξίζουν. Δεν έχω σκεφτεί ακόμα όμως τον τρόπο.



Ας πούμε μια περίπτωση είναι με τη μορφή σχολίων. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα ήταν ωραίο σε μια ανάρτηση για τους Pink Floyd (παίρνοντας για παράδειγμα την προηγούμενη ανάρτηση) να υπάρχουν αρκετά και εκτενή σχόλια για το "Carried to dust" (που προτείνεται αυτόν τον καιρό) των Calexico.

Ένας άλλος τρόπος ας πούμε θα ήταν μια ξεχωριστή ανάρτηση, το οποίο θεωρώ και ως πιθανότερο, με ετικέτες ανάλογα με το τι αφορά, περιγραφή δίσκου ή περιγραφή καλλιτέχνη. Θέλω να ακούσω κι άλλες προτάσεις όμως. Όποιος σκεφτεί κάτι..., εδώ είμαστε να το ακούσουμε!Καλησπέρες σε όλους και περιμένω!

ΥΓ1. Εννοείται πως άμα η ιστορία αυτή ξεκινήσει είναι απαραίτητη η ενημέρωση από όποιον θέλει για κάτι καινούργιο που πιστεύει πως αξίζει. Άλλο μόνο οι πηγές οι δικές μου και άλλο σε συνδυασμό με περισσοτέρων ανθρώπων!

ΥΓ2. Επίσης, σε περίπτωση που όλο αυτό δουλέψει, το Blog παίρνει μορφή μουσικού περιοδικού, κάτι που με ανησυχεί, γιατί δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το διαχειριστώ όλο αυτό και δεν ξέρω αν αξίζει γενικά κάτι τέτοιο. Anyway, σκέψεις... Περιμένω...

10 άκουσαν τις μουσικές...:

South Of The River είπε...

Μεταφέρω τα σχετικά σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης...



maya είπε...

ένα ΑΛΛΟ μπλογκ με πολλούς
(που θα διαλέξεις) team members?

με λίστα των μουσικών που θες να 'συζητηθούν'?


Κωνσταντίνος Π είπε...

Πάνο μου
ωραιότατη ιδέα!
και την συμπλήρωσε μια χαρά η μάγια!

αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει. ένα νέο μπλογκ όπου να μπορούν να γράφουν διάφοροι.
σου το είχα πει ότι είσαι το διαδικτυακό μουσικό μου περιοδικό. μιας και, λογικό είναι, ούτε εσύ έχεις την πολυτέλεια του χρόνου τ περιοδικό αυτό θα μεγαλώσει και οι "αρθρογράφοι" θα είναι περισσότεροι.
δεν έχω πολύ χρόνο και το ξέρεις αλλά προσφέρομαι!

South Of The River είπε...

@Maya, Κων/νος Π.

Κατ αρχάς απευθύνομαι και στους δυο σας ταυτόχρονα γιατί ο δεύτερος ουσιαστικά επέκτεινε την ιδέα της πρώτης.

Φοβάμαι ότι το πράγμα θα γίνει ανεξέλεγκτο έτσι. Μιλάμε για 2, το πολύ 3 επιπλέον άτομα (καταλαβαίνετε ότι παραπάνω είναι πάρα πολλά), και όπως τόνισες Κων/νε ο χρόνος όλων είναι περιορισμένος. Είναι δηλαδή πολύ σοβαρός ο κίνδυνος μετά από ένα διάστημα να γράφει ο ένας μόνο ή και κανένας για μεγάλο διάστημα.

Αυτό είναι το λιγότερο όμως. Πάνω απ' όλα, ένα υποτιθέμενο μουσικό περιοδικό αναλύει σχεδόν οτιδήποτε κυκλοφορεί, και αναλόγως το κρίνει. Όταν όμως σκεφτόμουν όλα αυτά, δεν είχα ακριβώς κάτι τέτοιο στο μυαλό μου, για πολλούς λόγους, με σημαντικότερο όλων ότι προσωπικά δεν θα μπορέσω ποτέ να ανταποκριθώ σε κάτι τέτοιο. Μίλησα για συγκεκριμένες δουλειές, ή τελοσπάντων όσο το δυνατόν περισσότερες.

Φίλε ξέρω ότι είσαι μέσα αν τελικά καταλλήξουμε σε κάτι τέτοιο, και σ' ευχαριστώ πολύ! Και φυσικά το θέμα δεν έχει κλείσει. Θέλω πολύ να ακούσω και τα άλλα παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

Πανούλη και εγώ διατίθεμαι να βοηθήσω, κυρίως στο τεχνικό κομμάτι.
Καλό είναι να τα πούμε και από κοντά...

αν ακούς είπε...

εγω λέω, για να μη σου γίνει αγχος και μπελας να γράφεις όταν θες και μπορεις την αποψη σου πάνω σε έναν δίσκο και σε μορφή σχολίου να ακολουθούμε εμείς λέγοντας (αν έχουμε) την άποψή μας. έτσι θα ανταλλάσουμε σκέψεις και απόψεις και με τον καιρό θα μάθουμε να εμπιστευομαστε και το κριτιριο κάποιων απο εδω μέσα.

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλημέρα! Προχώρα με την ιδέα σου!

South Of The River είπε...

@Attacktos

Δεν κατάλαβες αγορίνα! Θα φας τρελλό χώσιμο, και με αυτό - εφόσον πάει κατά κει - και με κάτι άλλο άσχετο (ή μάλλον όχι και τόσο) που θέλω να κάνω...

Το νου σου τομάρι και σ'ευχαριστώ!

@Αν ακούς

Αδερφέ είσαι πολύ κοντά σ'αυτό που σκεφτόμουν (σιγά μη δεν ήσουν εσύ). Για την ώρα κλίνω σε κάτι πειραματικό, ελπίζοντας μέσα απ'αυτό να προκύψει φόρμα, συνεργασίες κλπ κλπ. Να ξέρεις ότι μου καθάρισες το τοπίο πάρα πολύ...

Φιλιά bro...

@Μιχάλης Τσαντίλας

Thanx για την ενθάρρυνση...

Negma είπε...

Γνωρίζοντας κάπως τα προγράμματα και τους ρυθμούς σου, το "δεύτερο μπλογκ", μου κάνει λίγο σε επιστημονική φαντασία...

Εγώ είμαι με τον Λεό...

Αλλά βλέπουμε... κι ό,τι θες... εδώ είμαστε!

(Εννοείται τεχνικά και τέτοια... δεν φαντάζομαι να περιμένεις συμμετοχή από μένα??????)

Φιλούμπες!!!

South Of The River είπε...

@Negma

Κι εγώ Στελλί.

@All

Λοιπόν, ξεκινάμε με αναρτήσεις για καινουργιους δίσκους, με ετικέτα... περί δίσκων. Δίπλα στο ποντκαστ και όσο είναι ενεργή (πρώτη) η ανάρτηση περί ενός δίσκου, θα ακούγονται 2-3 κομμάτια απο τον δίσκο αυτό!

Μετά από ένα διάστημα που θα γίνει ανάρτηση για καλλιτέχνη (με την αντίστοιχη ετικέτα φυσικά, στο ποντκαστ θα παίζουν απ' τον καλλιτέχνη αυτόν, όπως κάναμε μέχρι στιγμής.

Ξεκινάμε έτσι, και αν αλλάξει κάτι, οι αναρτήσεις και σβήνουν άμα θέλουμε και δεν χάνονται.

Για πάμε να δούμε τον δίσκο που προτίνουμε εδώ μέσα αυτόν τον καιρό...

ΥΓ. Σημειώνεται ότι τα παιδιά που έγραψαν την άποψή τους που δεν ακολουθήθηκε με βοήθησαν πάρα πολύ και με έκαναν να σκεφτώ πάρα πολύ. Και τους ευχαριστώ πάρα πολύ επίσης. Περιττό να το τονίσω ε; Απλά με το να το τριβελίζουμε ακόμα, "χάνονται" δίσκοι...

naya είπε...

Δεν πολυκαταλαβα τι λετε αλλα εγω θελω να πω οτι δεν με ενδιαφερουν τα μουσικα περιοδικα..ειναι απομακρα κ κρυα κ πολλα(αν θες εχω να σου προτεινω ενα να γραφεις)
Καλο βραδυ κ μη θυμωσεις οκ??

South Of The River είπε...

@naya

Λέμε ότι είχα την ιδέα, ό,τι κάνω με τις μπάντες να κάνω και με κάποιους δίσκους. Και έλεγα ότι πρώτος απ' όλους εγώ φοβάμαι μην πάρει η ιστορία κάποια τροπή που θα γίνει ανεξέλεγκτη, ίσως και κρύα που λες και συ.

Τα μουσικά περιοδικά δεν είναι τόσα πολλά όσα λες, τα καλά είναι ελάχιστα. Ό,τι και να γίνει εδώ μέσα θα προσπαθήσω να μην είναι απόμακρο, ούτε κρύο.

Και όχι, δεν θύμωσα, γιατί να θυμώσω, επειδή είπες τη γνώμη σου;

Και ευχαριστώ και για την πρόταση!

Και καλημέρα.