20 Δεκ 2007

The Christmas Band


Χριστούγεννα προ των πυλών.

Λόγω των (παγιωμένων πλέον) δικτυακών δυσκολιών στο σπίτι αλλά και της επικείμενης απουσίας μου στα πάτρια εδάφη, το blog αυτό (που ήδη πέρασε μια μικρή κρισούλα τον Δεκέμβριο μετρώντας μια μόνο ανάρτηση) θα μείνει για λίγες μέρες χωρίς τον διαχειριστή του!

Έφτασαν τα Χριστούγεννα. Και τι καλύτερο από πολλή μουσική, που εύχομαι να συντροφεύσει και να «ντύσει» όλες τις στιγμές που θα περάσουμε. Ευχάριστες, ζεστές, με οικογένειες και αγαπημένα πρόσωπα, όμορφες, αλλά και νοσταλγικές, μελαγχολικές, σκεπτικές, απολογιστικές…

Τι καλύτερο από πολλή μουσική, που θα προέρχεται από μια ιδεατή ίσως μπάντα! Μια μπάντα που δεν υπήρξε ποτέ, αλλά τα μέλη της διαπρέπουν και έγραψαν ιστορία με τις δικές τους! Μια μπάντα όπως θα την ήθελε ο καθένας! Να τον συνοδεύει και να τον οδηγεί η μουσική της, να έχει γράψει πολλά τραγούδια. Τραγούδια όμορφα, μελωδικά, μελαγχολικά, αισιόδοξα, οργισμένα, ταξιδιάρικα, παρεϊστικα…

Ας πούμε μια μπάντα με τη φωνή του Tim Booth των James, τα τύμπανα του John Convertino των Calexico, το μπάσο του Γιώτη Κιουρτσόγλου, τις κιθάρες του Johnny Marr των Smiths, τα πνευστά των Tindersticks και ό,τι θέλει ο καθένας!

Χριστουγεννιάτικο μουσικό παιχνιδάκι λοιπόν. Αν και δεν θυμίζει Χριστούγεννα σε κάτι. Μια τέτοια μπάντα θα θέλαμε να υπάρχει και να παίζει συνεχώς. Ή μάλλον, φανταστείτε τους με σκουφάκι του Άγιου Βασίλη, αν θέλετε οπωσδήποτε χριστουγεννιάτικο πνεύμα! Θα χαρώ πολύ όταν γυρίσω να διαβάσω από όλους τις ιδέες σας.

Εύχομαι να περάσουμε υπέροχα, όπως εμείς θέλουμε, και η χρονιά που περιμένουμε να είναι για όλους μας γεμάτη υγεία, μουσική και στιγμές τόσο όμορφες που ποτέ δεν θα πιστεύαμε ότι θα συνέβαιναν σε μας. Υπέροχες στιγμές, που αν υπήρχε κάπου γραμμένο το πότε θα τις ζούσαμε, δίπλα να έγραφε «2008»…

7 άκουσαν τις μουσικές...:

MRL είπε...

Πάνο μου,

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια στο "διπλανό" νεοσύστατο blog. Με τσακώσατε νωρίς... Ελεγα να το ξεφούρνιζα απ΄το νέο έτος αλλά κι έτσι... μια χαρά.
Όσο για την "υποστήριξη" το βράδυ της Τρίτης... μη το συζητάς καν. Θα σε χρεώσω τα 2 sms και είμαστε πάτσι (χι χι)
Καλές γιορτές να έχεις.
Πολλά φιλιά.

ΥΓ. Θέλει σκέψη ποια θα ήταν η μπάντα της αρεσκείας μου... ανακατεύοντας διάφορους καλλιτέχνες. Θα το σκεφτώ και θα επανέλθω.

South Of The River είπε...

@MRL
Καλημέρα Μαριαλένα μου! Ήμουν σίγουρος ότι θα με χρέωνες τα σμσ. Και νιώθω πολύ τυχερός που δεν ζητάς και τους τόκους (οι οποίοι αυξάνονται με την ώρα!).

Όσο για την μπάντα της αρεσκείας σου, μην αγχώνεσαι. Σου θυμίζω απλά την ωραία διασκευή των Dandy Warholes στο Little Drummer Boy (Μικρός τυμπανιστής).

Φιλιά και θα τα πούμε!

drunk tank είπε...

Πάνο μου

εύχομαι να περνάς υπέροχα και ακόμα πιο υπέροχα να περάσεις και τις υπόλοιπες εορταστικές ημέρες!
με υγεία, αγάπη και χαμόγελα να σε βρει ο νέος χρόνος!

πολλά πολλά φιλιά


υγ: μπορώ να χρησιμοποιήσω και καλιτέχνες που δεν βρίσκονται εν ζωή; ή να φτιάξω δύο μπάντες; μία του παραδείσου και μία επίγεια; παρακαλώ για διευκρινήσεις!

Ανώνυμος είπε...

kali xronia !!!



xristina**

South Of The River είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
South Of The River είπε...

Αφού ευχηθώ σε όλους μας μια ελπιδοφόρα, όμορφη και υγιή χρονιά, να τονίσω πως αναγνωρίζω ότι το θέμα του ποστ δεν ήταν και τόσο πετυχημένο. Αρκετά εξειδικευμένο, ίσως όχι ότι καλύτερο για τις μέρες που πέρασαν! Δεν πειράζει όμως, συμβαίνουν κι αυτά.

Εντός των ημερών ακολουθεί ανάρτηση. Από τις γνωστές, ξέρετε...

@Κων/νος Π.
Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός φίλε. Ότι θέλεις εσύ! Και σ'ευχαριστώ που μπαίνεις στη διαδικασία.

@Χριστίνα**
Καλή χρονιά και σε σένα Χριστινάκι! Και χρόνι ασου πολλά για τη γιορτή σου!!! Χάρηκα που πέρασες!!!

Aurangel είπε...

Χρόνια Πολλά μικρό μου πόνυ!!!!
Να σου ευχηθώ τα καλύτερα για το νέο έτος καθώς και 2008 ευχές δικές σου να πραγματοποιηθούν.

Υ.Γ το τατουάζ είναι τέλειο μιλάμε.και το καλύτερο, δεν κατάλαβα τίποτα!!!
Βέβαια είχα δίκιο.
Ο Αγ.Βασίλης μου έφερε ένα πολύ ωραίο και πρωτότυπο δώρο.
Μια ωραιοτάτη γρίππη!!!Στο κρεββάτι την καλωσόρισα τη νέα χρονιά.
Αυτό βέβαια μπορεί να'ναι και καλό...
φιλιά πολλά