7 Φεβ 2013

Two more for 2012...


Ξέρω, άργησα πάλι, ήδη περνάει το πρώτο 10ήμερο του 2ου μήνα του 2013, κλπ, κλπ.

Κι ενώ από τα τέλη ήδη του 2012 τα blogs και τα sites ουρλιάζουν για τα άλμπουμ του 2013, επερχόμενα, πολυαναμενόμενα και λοιπές εκφράσεις που για μια ακόμα φορά θα υποστηριχθούν με σθένος στην μπλογκοβίζιον του 2013, εγώ θα επαληθεύσω εδώ τους κιτρινισμούς που μου απέδωσαν ορισμένοι κακόβουλοι συνμπλόγκερς, προς τιμήν μου φυσικά (αλλά και προς τιμήν τους φυσικά) και θα αφιερώσω τούτο το ποστ σε δυο άλμπουμ του 2012*, ένα που δεν πήρα έγκαιρα γραμμή και ένα που το πήρα γραμμή αλλά το αδίκησα.

Το πρώτο είναι το «Able bodies» των From Indian Lakes. Αυτοί εδώ οι τύποι παίζουν indie βασικά, αλλά την indie που έχει χρόνια να ακουστεί. Την αυθεντική, ξερή, καθαρή και ηλεκτρική indie. Και επειδή το genre κάηκε με τρεις αναφορές σε δυο γραμμές κειμένου, συνεχίζουμε με το χαρακτηριστικό ότι ακούγοντας όλο το άλμπουμ δεν βαρέθηκα ούτε μισό λεπτό (πράγμα ιδιαίτερα τιμητικό γι αυτούς με τις κουτουλιές που έχουμε βαρέσει τα τελευταία χρόνια με εν δυνάμει ίντυ σωτήρες). Πάντως πρέπει να άκουσαν πάρα πολύ και να ακούνε ακόμα πάρα πολύ Radiohead. Επίσης προς τιμήν τους, μακάρι να το έκαναν το ένα δέκατο των νέων γκρουπ.

Το δεύτερο είναι το «The sound of the life of the mind» του κυρίου (και της παρέας του) βασικού υπεύθυνου για ένα από τα πιο μελωδικά τραγούδια που κατά ring of smoke έχουν γραφτεί ποτέ, των Ben Folds Five. Πιστεύω ότι ο λόγος που αναγκάζομαι να κάνω αναφορά στο άλμπουμ αυτό είναι γιατί το άκουσα μια Κυριακή πρωί (πέρασαν πολλές από τότε που το ανακάλυψα) και κούμπωσε. Και αυτό δεν γίνεται κάθε μέρα (και να είναι και Κυριακή και να είναι και πρωί).

Προσεχώς μπλεξίματα με άλμπουμ του 2013.




* Εννοείται ότι εδώ η επίλεκτη ομάδα του ring of smoke παρακολουθεί από κοντά τα νέα άλμπουμ, αλλά όπως θα πρέπει να είναι γνωστό πια, θα μιλήσει όταν πρέπει...





1 άκουσαν τις μουσικές...:

new-girl-on-the-blog είπε...

..ε, αυτά τα λένε!
(άκουσα, μου άρεσαν.)

Καλησπέρες :)