7 Απρ 2012

iLiKETRAiNS - 2012 - The Shallows



Κι όλα με καθημερινά σημάδια φανερώνουν ότι αυτό το καλοκαίρι δεν ξέρω αν θα είναι γαμάτο, αλλά σίγουρα δεν θα είναι σαν τα προηγούμενα. Θα το θυμόμαστε για καιρό.

Θα έχουμε καινούργια – ‘εκλεγμένη απ’ το λαό’ αυτή τη φορά, για εκείνους που άγχονται για την δημοκρατία και τους φταίει η τωρινή που δεν είναι εκλεγμένη – κυβέρνηση, στην αρχή του θα ανακοινωθούν νέα μέτρα ‘διάσωσης’ φυσικά όπως κάθε φορά ακόμα πιο γαμημένα για να είναι και πιο αποτελεσματικά και να επέλθει η διάσωση με βεβαιότητα, και θα ακούμε άλμπουμ σαν το φετινό ‘The Shallows’ των iLiKETRAiNS.

Μια καθώς πρέπει δισκοκριτική στο σημείο αυτό κανονικά θα έπρεπε να συγκρίνει το ‘The Shallows’ με τις προηγούμενες δουλειές της μπάντας. Δεν παίζει, ποτέ δεν ήταν αυτό το ζητούμενο, και σίγουρα δεν θα είναι τώρα. Ή αλλιώς, μπορεί να διαφέρει κάπως το ύφος του φετινού άλμπουμ τους από ας πούμε εκείνο του ‘Elegies to lessons learnt’ ή του ‘He who saw the deep’ με τα οποία φώναξαν δυνατά τον ήχο τους (sic), αλλά θα μπορούσες και να το δεις αλλιώς.

Ότι όλοι οι ήχοι μετασχηματίζονται και προσαρμόζονται ώστε να έχουμε πράγματα να ακούμε το καλοκαίρι για να τη βγάλουμε όσο πιο καθαρή γίνεται. Και γι’ αυτό φροντίζει και αυτή η μπάντα. Γιατί ίσως μόνο έτσι θα μπορούν φέτος να ακουστούν οι iLiKETRAiNS (Sea of regrets, σ’ αγαπάμε, αλλά τον πούλο, τα ξαναλέμε από Οκτώβρη).







ΥΓ. Προκειμένου να γίνει breakdown στο δίκτυο, δεν γράφω για το ολοκαίνουργιο ‘Wonky’ των Orbital, το οποίο ήρθε και πάει χέρι χέρι με τούτο των iLiKETRAiNS. Δοκιμάστε να ακούσετε το ένα μετά το άλλο (ανεξαρτήτως σειράς), και ηλεκτρονικάδες και ιντάδες του κόσμου αφήστε τα μίση και ενωθείτε...



1 άκουσαν τις μουσικές...:

South Of The River είπε...

Καιρό είχε να μας τα πρήξει ο blogger... Μέχρι να συνέλθει, τα τμήματα που είναι καλυμμένα με λευκή διορθωτική ταινία μπορείτε να τα διαβάσετε αν τα κάνετε highlight...