26 Μαρ 2010

Piano Magic - 2010 - Ovations


Το δέκα το καλό μας το ξεφούρνισαν το 2010. Μην προμηθεύεστε άλμπουμ χωρίς την προηγούμενη έγκριση του ραδιοφωνικού παραγωγού ή του δισκοπώλη σας.

Δραστική ουσία: Φοβερά τύμπανα, ογκώδεις κιθάρες, στέρεα πλήκτρα, γαμώ τα μπάσα, Glen Johnson σε φωνή και στίχο, φευγάτο εξώφυλλο.

Ενδείξεις: Ανεξήγητα κακή διάθεση, μεσολάβηση μεγάλου διαστήματος από την τελευταία φορά που άκουσες κάτι τουλάχιστον εντυπωσιακό σε συνδυασμό με ακόμα μεγαλύτερου διαστήματος που είδες καθηλωτικό live, ασυγκράτητη διάθεση για κλείσιμο στην πόλη και βόλτα εντός της, όρεξη για ακρόαση χαμηλότονων και σχεδόν spoken φωνητικών, ποικιλίας ρυθμών και ενορχηστρώσεων χωρίς να χάνεται το ύφος και η κεντρική ιδέα, νοσταλγία των σκοτεινών early middle eighties Μ. Βρετανίας, Ιρλανδίας και Αυστραλίας αλλά υπό φρέσκο φίλτρο…

Αντενδείξεις: Η ακρόαση του άλμπουμ δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις που υπάρχει ιστορικό στην έλλειψη αντοχής παρατεταμένης έκθεσης σε καντάρια dB και καλά οργανωμένα χαώδους ήχου συνοδεία αβίαστα καταθλιπτικής ποίησης.

Επιθυμητές παρενέργειες: Σε μεγάλες ή/και παρατεταμένες δόσεις και ακροάσεις ενδέχεται να σκουντήξει και τελικά να ξυπνήσει τα φαντάσματα των This Mortal Coil, Dead Can Dance και των λοιπών «παιδιών» της 4AD, των Divine Comedy, ακόμα και των Cure, προκαλώντας άμεσο και μανιώδες ξεσκόνισμα των ανάλογων άλμπουμ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ακροατή και τους γύρω του (που δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο)…

Γενικές οδηγίες: Στην περίπτωση που τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο και είναι επιτακτική η βοήθεια τρίτων, συμβουλευτείτε τον ραδιοφωνικό παραγωγό ή τον δισκοπώλη σας, και επειδή έτσι όπως έχει γίνει το ραδιόφωνο είναι λίγο σπάνιο πλέον να βρείτε κάποιον απ’ τους πρώτους που να έχει αξιοπρεπή πείρα σε τέτοια ακούσματα, συμβουλευτείτε άφοβα τους Ακραία Μουσικά Φαινόμενα και The Art Of Thinking With Sounds, που σχεδόν όλα τα παραπάνω τα είδαν να συμβαίνουν και live και τα κατέγραψαν, στην εξαίρετη συναυλία των Piano Magic το Σάββατο που μας πέρασε στο Fuzz, παρέα με Misuse και Kwoon. Σε περίπτωση που έρθει σε επαφή με τα μάτια μην κάνετε απολύτως τίποτα, καθώς τα δάκρυα που θα ακολουθήσουν θα τα καθαρίσουν αμέσως. Μετά το πρώτο άνοιγμα φυλάσσεται σε χώρο σκοτεινό, με την ράχη του cd όμως να προεξέχει για ακαριαία πρόσβαση σ’ αυτό.



4 άκουσαν τις μουσικές...:

blackpig είπε...

καταγγελω το youtube γιατι δινει τα τραγουδια του album να ακουστουν χωρις συνταγη παραγωγου ή δισκοπωλη!Που ειναι η πολιτεια? Επιτελους να μπει μια ταξη!

Xνούδι είπε...

Ήρθε σε επαφή με τα μάτια, ακολούθησα κατά νότα τις οδηγίες.

Negma είπε...

Χρόνια όμορφα, ποταμάκι!
:)*

South Of The River είπε...

@Blckpig

Πέστα ρε φίλε. Κανένας σεβασμός πουθενά! Έτσι αλόγιστα τα αφήνουν ελέυθερα...

@Χνούδι

Εσύ τις ξέρεις καλά αυτές τις οδηγίες ψιτάκι!

@Negma

Ευχαριστώ Στελλί! Πάνε οι εποχές που γινόταν στα μπλογκς χαμός στα γενέθλια ε;