1 Μαΐ 2013

Nick Cave & The Bad Seeds - 2013 - Push the sky away


Εννιά ολόκληρα χρόνια από το τελευταίο τους διπλό έπος «Abattoir blues / The lyre of Orpheus» και πέντε από το άλμπουμ – time out – διαφημίσεις από την ενασχόληση με τους Grinderman, «Dig Lazarus, dig», ο Κέηβ με τους Bad Seeds επανεμφανίζονται, ενώ το Ring of Smoke καταπιάνεται έγκαιρα μαζί τους τρεις μήνες και βάλε από το release αυτό. Με ένα δίσκο, το «Push the sky away», με την επιστροφή του Barry Adamson, τους Ellis και Sclavunos να συνεχίζουν να σκάβουν… Πριν φίλτατοι συγγράφοντες περί μουσικής (βλ. Pluto music magazine) εξαπολύσουν ειρωνείες και αβρότητες, ας διαβάσουν μέχρι το τέλος…


Πόσα, μα πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν στο διηνεκές της μουσικής, πόσα ακόμα άλμπουμ και μπάντες να ξεπεταχτούν, για να επιβεβαιώνεται απλά ο ένας και μοναδικός κανόνας που σου εξασφαλίζει θέση (εδώ θεσάρα) στο όχημα που διασχίζει την τέχνη και μέσω αυτού να γίνεται εφικτή, ακόμα και μετρήσιμη η προσφορά στην ανθρωπότητα; (συνειδητοποιώ τι έχω γράψει τώρα)… Καλά τραγούδια.  

Ναι, πάνε λίγο πιο cool κι από το ρελαντί. Ναι, είναι από τα πιο χαμηλών τόνων και ρυθμών άλμπουμ τους. Ναι, άντε άμα έχεις περάσει και σκατομέρα να πεις ακόμα και ότι βαριούνται. Ειδικά εφόσον ο ακροατής εμπίπτει στην τελευταία περίπτωση, ας ξανακούσει το άλμπουμ σε μια λιγότερο σκατομέρα. Και εκεί έρχεται το φως, μέσα απ’ τα βαρυτονικά, τις μπαλάντες, τους τίτλους… Εκεί είναι που συνειδητοποιείς ότι ποτέ δεν μπορούσες χωρίς τα τραγούδια τους. Ότι διαρκώς θα είναι ώρα να τους ακούσεις… Και σίγουρα είμαστε υπέρμαχοι νέων σχημάτων, μορφών, αλλά καλό είναι πού και πού να ακούς και κανένα άλμπουμ από κάποιους μουσικούς που απλά ό,τι ώρα γουστάρουν βγάζουν δισκάρα.

Οι Nick Cave and The Bad Seeds εδώ πάνε κυριολεκτικά σβηστοί και βγάζουν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ τους. Κι αυτό δεν είναι κάτι που το λες εύκολα. Το διαπιστώνεις όμως…



6 άκουσαν τις μουσικές...:

Ανώνυμος είπε...

ομολογω οτι δεν με τρελανε,αλλα απο την αλλη δεν ειμαι και αντικειμενικος κριτης(..και μ`αρεσει).
Φυσικα ομολογω οτι το εχω λιωσει στο replay,αν λιωνουν τα mp3 δηλαδη.
Παντως το βιολι στο Water`s Edge παρολο που παιζει μια ρημαδα νοτα συνεχεια κανει την διαφορα!!

ΔημοςΚ.

(ακομα περιμενω με το κουμπι στο download του Dropbox ημιπατημενο ρεεεε...)

Raggedy Man είπε...

Θυμήθηκες ότι έχεις μπλογκ; Τέλος πάντων, άκου των Crime and the City Solution. Παίζει στο ιδιο γήπεδο, αλλά πιο στρωτή μπάλα, με πιο καλή άμυνα. Σίγουρη νίκη, σοβαρά.

Raggedy Man είπε...

Σοβαρότατα.-

South Of The River είπε...

@ Dimos K.

Εσύ δεν είσαι αντικειμενικός, δεν πιάνεσαι...

Μας έχεις γονατίσει με τον άλλον στο dropbox... δε χορταίνεις με τπτ...


@ raggedy man

Καλώς με.. Το έχω υπόψη μου, απλά δεν πρόλαβα ακόμα ρεε..

Δεν σε πιάνω πουθενά πάντως...

Ανώνυμος είπε...

"δωσε και σωσε",ειναι η κατασταση ρεε..
Μην τα ξαναναλεμε!

Unknown είπε...

"Εκεί είναι που συνειδητοποιείς ότι ποτέ δεν μπορούσες χωρίς τα τραγούδια τους..... "ωραια τα λες...
μια φαν που σπινιαριζει και επεσε αργα πανω στο κειμενο, αλλα με συγκινησε η γραφη! θα ξαναπερνω απο την γειτονια σας! (με) αρεσει!